FASKIA JA FOAMROLLER

Tekniikka, Anatomia, Fysiologia KOULUTUS

VIDEOVERSIONA

KURKISTA KURSSIN SISÄLLE. JO YLI 320 OSALLISTUJAA.

 

Bonuksena 29€ arvoinen "Ravitse faskiaa" -videovalmennus ilmaiseksi kaikille koulutuksen ostaneille!

”Sain kuntoutettua välilevynpullistumaani dynaamisilla liikkuvuuksilla, aktivoinneilla ja rullalla. Selkäni on paljon paremmassa kunnossa ja olen hyvässä työkunnossa taas!”  - Aki Haarala, ammattikitaristi

"Sain nopean avun kireille lihaksille. Tehon huomasi jo seuraavassa treenissä." - Nooralotta Neziri, Suomenennätys pika-aituri

Faskia ja hermosto, Liike ja Välineet - Tekniikka, Anatomia ja Fysiologia

 • Korjaa ja ehkäise kivut ja jumit, optimoi kehon toiminta liikunnassa ja arjessa
 • Kaikki rullausasennot ja kolme eri tasoa per asento
 • Kaikki faskilinjan liikkuvuusasennot ja kolme eri tekniikkaa per asento
 • Kaikki faskialinjan aktivoinnit
 • Valmiita yhdistelmiä
 • Kahden tunnin teoriaosio

Tekniikat joilla saa Tuloksia

Näillä liikkeillä, tekniikoilla ja komboilla olen saanut kovia tuloksia niin urheilijoiden, kuntoilijoiden kuin istumatyöntekijöiden ja myös varastomiesten kanssa. On parannettua niska- ja selkäkipuja, jotta päästään terveenä elämään ja kuntoilemaan. Nämä ovat parantaneet voimaa esim. kyykyissä, koska on saatu nopeasti liikkuvuus siihen kuntoon, että keho ei taistele itseään vastaan. Erityisesti voima ja kestävyys lisääntyy toiminnallisissa harjoitteissa ja mm. juoksemisessa, tanssimisessa, pallopeleissä yms. Liikkuminen paranee kun liikettä rajoittavat liukuhäiriöt ”avataan" / ”vapautetaan” ja proprioseptiikka ja kontrolli paranee.

Kouluttajamme, fysioterapeutti Eveliina Similä mm. vetää nykyään rinnalle huomattavasti enemmän, kuin mitä hän veti voittaessaan Suomen mestaruudet ja MM-pronssia ja pelatessaan Olympialaissa jääkiekkoa.

Ihmeitä vai vaan uudempaa Tietoa

Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun on myös saatu hoidettua ongelmia, joihin ei ennen ole ollut ratkaisua, asiakkaalla ollut pitkään vaivannut kipu tai liikehäiriö ja se on saatu korjattua, koska on löydetty kiinnikkeet ja kontrollihäiriöt hermostosta ja hoidettu ne liikkeellä ja välineillä. Jos ongelma on faskiassa tai hermostossa, se ei parane lihaksista. Tämä ei ole ihmeiden tekoa, se on vain parempi, nykyaikaisempi kartta todellisuuteen.

Kouluttajamme Eveliina mm. hoiti rikkoutuneen ristisiteensä aiheuttaman liikeähäiriön 15 vuotta loukkaantumisen jälkeen. Jukka Harjun hermopinteeseen löytyi parannus vuoden etsimisen jälkeen.

Missä maailman kärki menee

Tuhannet fysiot ja liiketerapeutit käyttävät korjausliikkeitä ja rullaa ym. välineitä ympäri maailman, koska niillä vaan saa parempia tuloksia. Keho auki ja vapaasti liikkeelle! Maailman kärkinimet kuten Gray Cook, Robert Schelip, Thomas Myers ja Tim Adams ovat kouluttaneet jo tuhansia ja tuhansia ammattilaisia ja työskentelevät klinikoiden lisäksi maailman kovimpien urheilijoiden kanssa. Aiheesta tuli 2017 Suomessakin väitöskirja, joka totesi, että kontrolliharjoitteilla saadaan 60% parempia tuloksia selän kuntoutuksessa kuin nykyisellä Käypä hoito -suosituksella.

Tekniikat suoraan käytäntöön

Näillä liikkeillä ja tekniikoilla opit rakentamaan nykyaikaisia, pitkälle ohjelmoituja alkulämmittely- ja loppujäähdyttelyohjelmia sekä kovan luokan ohjelmia aktiiviseen palautumiseen. Eli huolto-ohjelmia ja kuntoutusohjelmia. Kuten tiedät, vasta palautuminen kehittää ja kun aktiivisesti nopeutetaan palautumista, nopeutetaan kehitystä!

“Monipuolinen, käytännönläheinen sekä teorian että käytännön yhdistävä koulutus. Asiaa tuli paljon, mutta ymmärrettävästi. Esimerkein selitettyinä. Sain paljon eväitä omilla tunneilla käytettäväksi. Odotukset ylittyivät, sisältö oli monipuolisempi kuin odotin.” – Saila Rajala, Liikuntakeskus Willa

Kuntoilijoille, urheilijoille ja kuntoutukseen

Jukka Harju ohjasi alunperin näitä vain istumatyöntekijöille ja kuntoilijoille, jotka olivat jumissa, mutta yhtäkkiä sai kutsun Turun Urheiluliiton huipputiimiltä ja opetti näitä kansainvälisen tason urheilijoille. Näitä on opetettu myös FAST:in urheilutiimille ja Puhdas Capsin tiimille jossa tutustuin mm. ammattinyrkkeilijä Niklas Räsäseen jonka kanssa teemme yhteistyötä säännöllisesti, myös Patrik Laineelle Jukka teki ohjelman leikatun polven jälkihoitoon ja koko kehon optimointiin. Nämä tekniikat ovat tärkeitä kaikille kehon korjaamiseen, ennaltaehkäisyyn ja suorituskyvyn optimointiin. Pelkästään viime vuonna koulutuksissamme kävi yli 800 fysioterapeuttia, ohjaajaa ja valmentajaa ja kävin mm. kahdessa eri sairaalassa, sekä kuntoutuskeskuksessa. Olemme kouluttaneet fysioterapeutteja mm HYKS:illä, Ruissalon ja Kankaanpään kuntoutuskeskuksissa, sekä Porin lääkäritalolla ja SATAEDUn hierojakoulussa.

Faskia- ja hermostoperusteinen liikkuvuus- ja tukiharjoittelu:

 • Väärinkäsitysten ja ristiriitojen selkeyttäminen: Mitä on avaaminen, venyykö faskia, mitä on liuku, mikä on kiinnike ja millaisia erilaisia liikehäiriöitä on, nesteytyksestä, hermostoon, aivoihin ja mekaanisiin esteisiin, onko niitä erilaisia
 • Miten faskia ja hermosto toimii käytännössä ja miten nykyelämä vaikuttaa siihen: istuminen, treeni, stressi
 • Faskialinjojen avaaminen JA aktivointi
 • Liikkuvuusharjoitteiden kohdentaminen lihastoimintaketjuille
 • Lihastoimintaketjujen ”yhteistyön” aktivointi
 • Oikeaan paikkaan oikea tekniikka, opit 10 eri tekniikkaa
 • Kuusi erilaista tekniikkaa rullalla ja muilla itsehoitovälineillä
 • Neljä liikkuvuustekniikkaa ja missä tilanteessa käyttää kutakin
 • ja paljon muuta…

”Parantumaton” vammani parani yhdellä hoidolla

”Törmäsin itse tähän aiheeseen kun loukkasin niskani kamppailu-urheilun parissa. Kävin fysioterapeutilla ja urheilulääkärissä, joka otti magneettikuvankin, mutta kukaan ei osannut sanoa mikä ongelma oli. Kädessäni vaan ei ollut tuntoa kahteen päivään. Tunto palautui, mutta vuoden kuluttua voimista 50 % oli edelleen poissa ja hartialihas oli silmin nähden surkastunut.

Törmäsin sattumalta fyssariin joka teki ”fascial release” manuaaliterapiaa ja kinesioteippausta. Tätä kukaan ei usko, paitsi ne, jotka ovat kokeneet saman, mutta faskiamanipulaatiolla sain yhdellä hoitokerralla puolet voimistani takaisin ja paraneminen alkoi ja vajaassa vuodessa käteni oli yhtä vahva kuin tervekin käsi. Tästä alkoi tutkimusmatkani tähän aiheeseen ja olen rakentanut manuaalitekniikoista itsehoitoversioita rullalle ja krapalle, sekä opiskellut uuden tavan tehdä liikkuvuus- ja kontrolliharjoitteita.” - Jukka Harju

Koulutuksessa

 • Pääset todella tehokkaasti eroon jumeista, kivuista ja liikerajoitteista: lisää rentoutta ja vapautta liikkeeseen
 • Nykyaikaisen tiedon hermoston ja faskian roolista, fysiologiasta ja anatomiasta.
 • Saat rakennettua toiminnallisia alkulämmittelyjä treeneihin, jotka sekä ehkäisevät ongelmat että optimoivat kehon toiminnan treenissä
 • Saat parannettua liikkuvuutta jopa silloin, kun se ei ole parantunut vuosiin ja teet sen nopeammin. Tämä ei tarkoita pelkästään liikerataa, vaan ensisijaisesti symmetriaa, joustavuutta ja kontrollia. Todellista liikkuvuutta.
 • Pystyt korjaamaan vanhoja ongelmia
 • Saat kehon rennoksi ja teräväksi nopeasti!
 • Teoriaosiossa käydään läpi, miksi jumituksia ja kehityksen hidastumista tapahtuu ja miksi vammoja syntyy.
 • Miksi keho jumittaa ja rajoittaa voimaa ja kestävyyttä.
 • Mikä on se ”mekanismi”, millä kehoa "avataan" ja optimoidaan ja miten se näkyy arjessa ja urheilussa.
 • Opimme miten faskiaa ”avaamalla” ja hermostoa rentouttamalla lisätään paitsi rentoutta, myös suorityskykyä.
 • Näiden pohjalta osaat analysoida ihmisten spesifit tarpeet ja miten ohjelmoida tuomaan maksimaaliset tulokset.
 • Oikeat tekniikat ja asennot, sekä niiden valinta eri tilanteissa.
 • Spesifit liikkeet ja progressiot Anatomy Trains -faskialinjojen ”avaamiseen” ja aktivointiin
 • Parhaat liikkeet lonkan, takareiden, pakaran sekä rintarangan ja olkapään liikkuvuuteen, eli symmetriaan, joustavuuteen ja kontrolliin ja myös liikerataan.
 • Näiden avulla vastaat sekä treenin että istumisen yms. arkirasituksen välttämättä aiheuttamiin jäykkyyksiin
 • Kuusi eri tekniikkaa rullalle, pallolle ja gua sha -krapalle, koska eri tilanteisiin ja tarpeisiin tarvitaan eri tekniikkaa ja on vaarallista käyttää väärää tekniikkaa liikaa ja väärään paikkaan. Mikä tekniikkaa sopii treenin yhteyteen ja kuinka usein avauksia saa tehdä rikkomatta kehoa. Käymme läpi myös surullisen kuuluisan ulkoreiden.
 • Kolme täysin erilaista liikkuvuustekniikkaa ja niiden vaikutusmekanismit ja progressiot. Usein kuulee ja näkee jopa tutkimuksia, miten venyttely ei toimi, tai liikkuvuus on geneettinen asia. Nämä johtuvat siitä, että on käytetty väärää tekniikkaa väärälle henkilölle väärässä tilanteessa. Tuloksia saa aina, kun löytyy oikea tekniikka.

Hinta

Tässä koulutuksessa saat suoraan käytäntöön pureskellun materiaalin mm. Thomas Myersin, Gray Cookin, Luigi Steccon ja Robert Scleipin työstä. Yhdenkin heidän koulutuksen käyminen maksaa keskimäärin alkaen 1000€. Meiltä voi myös tilata koulutuksen erikseen teidän omalle porukalle, kuten moni fysioterapiakeskus onkin tehnyt. Tällöin päivän hinta on 1495€ + alv. Tämä koulutuksen hinta on vain 199€ sis. alv. (eli 160,48€ + alv)

Miksi meidän koulutus on niin paljon halvempi?

Pääsyy on siinä, että me haluamme tuoda tätä tietoa mahdollisimman laajalle ja mahdollisimman suoraan käytäntöön. Ilman yllämainittuja mestareita, tämä koulutus ei olisi mahdollinen. Myöskin omat loukkaantumisemme ja niiden kuntoutus ovat tuoneet toimivat palaset ja käytännön kokemuksen. Tämä koulutus ei ole yritys käännyttää ketään uskomaan jotain teoriaa, vaan antaa välineet niille, jotka haluavat laittaa uuden tiedon käytäntöön. 

Liikkeet ja tekniikat jotka opit, on testattu ja todettu toimiviksi jo yhteensä yli 1000 ammattilaisen kanssa ja meidän asiakaskunnassa live- ja verkkovalmennuksissa yhteensä osallistujia on jo yli 7000 vaikka olemme vasta aivan alussa tämän uuden aiheen kanssa!

Jos scrollasit suoraan loppuun, tässä tiivistys:

Tärkein valmennus jota olemme ammattilaisille vetäneet, nyt kaikkien saatavilla videoina! Koko päivän koulutuksen kaikki materiaalit videona.

 • Korjaa ja ehkäise kivut ja jumit, optimoi kehon toiminta liikunnassa ja arjessa

 • Kaikki rullausasennot ja kolme eri tasoa per asento

 • Kaikki faskialinjojen liikkuvuusasennot ja kolme eri tekniikkaa per asento

 • Kaikki faskialinjojen aktivoinnit

 • Valmiita yhdistelmiä

 • Kahden tunnin teoriaosio

Videot ovat käytössä lopunikääsi

Jukan asiakkaana parantamassa liikkuvuuksiaan on kuntoilijoita ja toimistotyöntekijöitä sekä huippu-urheilijoita.

Nooralotta Neziri

Moninkertainen Suomenmestari 100m aidoissa

Patrik Laine

NHL-tähti

Mikä on AFT ja keitä me olemme?

Olemme Suomessa toimiva suomalainen yritys Anatomic Functional Training Oy (Y-tunnus 2569368-3). Palveluihimme kuuluu sekä kehonhuoltovälineitä, että verkkovalmennuksia, joiden jäseninä meillä onkin jo yli 40 000 henkilöä. Toimintamme on verkossa ja livenä ympäri Suomen workshoppien ja koulutusten muodossa. Järjestämme myös yrityksille virkistys- ja koulutustoimintaa. Asiakaspalvelumme saat kiinni osoitteesta: [email protected], autamme sinua kaikissa mieltä askaruttavissa kysymyksissä.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.