Faskia ja foamroller verkko-workshop

Liikkuvuus ja ryhti kuntoon!

 • Irti kivuista ja jumeista
 • Rennompi ja tehokkaampi liike
 • Liikkuvuus ja ryhti uudelle tasolle
 • Nopeampi palautuminen, paremmat unet ja lisää energiaa!

Haluatko oppia käyttämään foamrolleria ja faskiapalloa oikein?

Haluatko oppia uusimmat liikkuvuustekniikat?

Haluatko lisää joustavuutta kehoon, paremmin liikkuvat lonkat, selän ja olkapäät?

Rullaus ja dynaaminenaktiivinen liikkuvuusharjoittelu ehkäisee venähdyksiä, revähdyksiä ja kroonisia kipuja, sekä rentouttaa kehoa ja nopeuttaa palautumista.

Tehokkaammin ja rennommin liikkuva keho on väline, jolla harjoittelu on mukavampaa ja kehitys nopeampaa.

Hoida niska-hartia- ja selkäongelmat kokonaisuutena: pelkkä oirekohdan hoitaminen eri riitä, kivut palaavat aina. Opi hoitamaan kokonaisia faskialinjoja oikeilla tekniikoilla oikeista kohdista (sisältää erikseen niska-hartia alueen ja alaselän hoito-ohjeet.

Workshoppimme keskittyy parantamaan faskian joustavuutta, joka mahdollistaa yllä mainitut asiat. 

Opit 6 erilaista foamroller-/välinetekniikkaa, sekä aktiivisen dynaamisen faskian liikkuvuustekniikan, jotka yhdessä mahdollistavat radikaalin muutoksen kehossasi. 

Huomaat eron heti!

Käymme läpi liikkuvuusharjoitteita ja -aktivointeja kriittisille alueille: lonkka, selkä ja olkapää, myös lihastoimintaketjuille. Opit uusia tekniikoita, joilla voit huoltaa kehoasi. Käytämme sekä liikettä että välineitä: foamroller, faskiapallo ja gua-sha krapa.

Verkko-Workshop sopii:

 • Istumatyöntekijöille jotka haluavat hoitaa ja ehkäistä passiivisen työn aiheuttamat kivut ja jumit
 • Kuntoilijoille ja urheilijoille, jotka haluavat hoitaa ja ehkäistä treenien aiheuttamat kivut ja jumit
 • Kuntoilijoille ja urheilijoille, jotka haluavat optimoida liikkuvuutensa, liiketehokkuuden ja palautumisen
 • Kehonhuollosta kiinnostuneille, eli niille joita ei kiinnosta olla jumissa, eikä olla kremppakeho eläkkeellä, vaan haluavat olla terveenä nyt ja aina!

Kurssin ohjaaja Jukka Harju on opiskellut faskiamanipulaatiota, liikekontrollia ja hierontatekniikoita ensin kuntouttaakseen oman välilevypullistumansa. Niistä on vuosien opiskelun ja testaamisen seurauksena syntynyt Anatomic Functional Training harjoittelusysteemi.

Liikkuvuusharjoitukset perustuvat niin ikään pitkään opiskeluun, tutkimukseen ja testaamiseen. Staattinen venyttely ei vaikuta faskiaan, eikä passiivinen venyttely paranna kehonhallintaa. Aktiivinen dynaaminen liikkuvuusharjoittelu parantaa kehon toimintaa radikaalisti arjessa ja treenissä, ei pelkästään itse venyttelyssä.

Jukka on valmentanut ammatikseen vuodesta 2005 ja viimeiset viisi vuotta spesialisoitunut faskiaan ja aktiiviseen palautumisen ja kehon "korjaamiseen". Hän on jatko/täydennyskouluttanut yli 1200 ammattilaista: fysioterapeutteja, liikunnanohjaajia, valmentajia (mm. HUS, Ruissalon- ja Kankaanpään kuntoutuskeskus ja Porin lääkäritalo), live-workshoppeja ja valmennuksia on toteutettu yli kahdelle tuhannelle kuntoilijalle ja verkkovalmennuksissa on mukana jo yli 10,000 osallistujaa.

Kouiutuksen sisältö: 

 • Uusin tieto anatomiasta ja fysiologiasta

 • Oikeat liikkeet ja tekniikat rullailuun ja muihin välineisiin: Mitä rullalla saa tehdä ja mitä sillä ei saa tehdä!
 • Koko kehon rullaus: asento ja eri tasot jokaiselle lihakselle!
 • Nykyaikaiset tekniikat liikkuvuuden ja joustavuuden lisäämiseen
 • Dynaaminen aktiivinen liikkuvuusharjoite tarkasti ohjattuna jokaiselle faskialinjalle
 • Erikseen niska-hartia alueen ja alaselän hoitosarjat rullalla ja liikkeellä (huomioituna faskialinjat, ei vain oirekohtaa).

Saat tiedon ja harjoitteet mm. aiheista.

 • Istumisen ja treenaamisen vaikutus faskiaan, ryhtiin, venähdyksiin ja kipuihin
 • Miten pitää faskia elastisena ja sitä kautta nivelet, selkä ja niska-hartiaseutu terveenä
 • Minkälainen liike vaikuttaa faskiaan: liikkuvuus- ja ryhtiharjoitukset faskian näkökulmasta
 • Foamroller, faskiapallo ja qua sha-krapa kehon avaajina
 • Faskialinjojen venytykset dynaamisilla "faskiavenytyksillä"
 • Toiminnallisia liikkuvuusharjoituksia istumisen ja treenaamisen vastapainoksi ja kehon asennon ja liikkeen laadun korjaamiseksi ja parantamiseksi
 • Miten käytät rullaa treenien alkulämmittelyssä
 • Miten käytät rullaa treenien loppujäähdyttelyssä
 • Miten käytät rullaa aamulla kotona
 • Miten käytät rullaa illalla kotona
 • Miten hoidat kehoa matkoilla krapalla ja pallolla

 

Asentoja, tekniikoita ja niiden kombinaatioita on paljon, kun käydään koko keho läpi. Kun saat nämä videot käyttöösi ja ne ovat sinulla lopun elämääsi, et ole muistisi varassa, vaan voit käydä läpi omassa tahdissa ja palata niihin aina kun haluat.

Hinta

Yksi PT valmennus maksaa noin 75€ ja siinä ei ehdi käydä läpi koko kehoa, eikä kaikkia tekniikoita. Tämä kurssi on neljäntunnin koulutuksen sisältö. Eli sama PT:ltä (jos nämä asiat osaavan löytää) olisi noin 300€ Tämän kurssin hinta on 77€. Tässä käydään erikseen läpi jokainen lihas rullalla ja eri tason asentoja jokaiselle paikalle. Lisäksi kaikki kuusi rullaustekniikkaa ja lisäksi liikkuvuusharjoitukset kaikille faskiaketjuille ja erikseen toiminnallisia koko kehon liikkuvuusharjoituksia.

Kysymyksiä ja vastauksia

Kyllä, jos kipu on paha, sinun tulee ensin rullata ko. kohdan ympäristö, koska faskian rentouttaminen kipujen ympäriltä rentouttaa ja auttaa avaamaan kipukohtia. Kivun lieventyessä voit alkaa rullata kipukohtaa. HUOM! Jos sinulla on erikseen annettu ohjeita fysiolta, muista noudattaa niitä TAI ota yhteys meihin [email protected] 

Workshopin sisällä saat koodin, joilla saat 20% alennuksen foamroller.fi kaupan rullista, eli voit tilata rullan huippuedullisesti.

Ehdottomasti, kehosta täytyy pitää huolta aktiivisesi, että se pysyy kunnossa eläkepäivienkin läpi. Nimen omaan ikääntyessä, kun nesteen määrä kehossa laskee, on entistä tärkeämpää hoitaa nesteiden liikuttamista aktiivisesti.

Treenistä palautumiseen rulla on loistava väline ja se toimii oikeilla tekniikoilla myös lämmittelyssä. Venyttely liikuttaa kudoksia ns. "pituussuunnassa" rullalla taas liikutamme niitä "syvyyssuunnassa" ja "poikittain" (kyllä, myös poikittain koska opetamme sinulle eri tekniikat). Tutkimusten mukaan (Pihlman ym. faskia liikkeen ja terapian näkökulmasta) liikkeen ja välinetyöskentelyn yhdistelmä voi nopeuttaa liikkuvuuden kehittymistä jopa puolella. Ja tässä tutkimuksessa ei oltu edes käytetty poikittaistekniikkaa, jonka opit tässä workshopissa.

Anatomic Functional Training Oy (Y-tunnus 2569368-3) on täysin suomalainen yritys. Foamroller.fi verkkokaupassa meillä on laaja valikoima kehonhuoltovälineitä, aft.fi sivuilta ja AFT:n sosiaalisen median kanavista (Facebook ja Youtube) löydät paljon ilmaista tietoa tuki- ja liikuntaelimistön terveydestä sekä verkkovalmennuksia. Verkkovalmennuksiamme käyttää yli 40 000 henkilöä. Järjestämme myös workshoppeja ja koulutuksia ympäri Suomea. Yrityksille toteutamme virkistys- ja koulutustoimintaa. Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä sähköpostilla [email protected].


Jukan asiakkaana parantamassa liikkuvuuksiaan on kuntoilijoita ja toimistotyöntekijöitä sekä huippu-urheilijoita.

Nooralotta Neziri

Moninkertainen Suomenmestari 100m aidoissa

Patrik Laine

NHL-tähti

Asiakkaiden kokemuksia AFT treeneistä

"16 vuotta kroonisesta selkäkivuista kärsineenä ja melkeinpä kaiken siihen kokeilleena olen yllättynyt. Vasta viikko treenejä takana ja särkylääkkeittä olen nukkunut neljä yötä 😲 Ainoo miinus puoli että "yölläkin pitää nousta vessaan"😂 ainaki pari kertaa. Toki kipua on edelleen, mutta selvästi vähemmän ja suurin osa varmasti johtuu jumeista jotka vetää kroppaa päin helevettiä ja siksipä tähän alettiinkin.

Mieli ei myöskään ole niin maassa, on nimittäin taas uskoa ja toivoa kivuttomammasta elämästä vaikka vasta hyväksyin että en saa koskaan apua mistään. Ja lääkäri vielä meinasi heittää tämän yrittäjän työkyvyttömyyseläkettä hakemaan! Jännittävää huomata tilanne 11 viikon kuluttua...🙂" Henni Niilekselä

”Vaihdoin työpaikkaa ja kävin lakisääteisessä työhöntulotarkastuksessa. Olin kertonut työterveyshoitajalle, että olen ostanut Jukka Harjun Natural Bootcampin (perustuu samoihin periaatteisiin kuin toiminnallinen selkätreeni) 12 viikon valmennuksen, jonka hoitaja oli kirjannut sen tietoihini.

Perjantaina poikkesin lääkärintarkastuksessa ja lääkäri otti heti puheeksi tämän valmennuksen. Oli ihan fiiliksissä, koska on Jukan ahkera seuraaja ja tehnyt myös näitä harjoitteita. Ja eniten mä olin fiiliksissä, kun lääkäri oli niin tämän jutun takana.

Lääkäri tsekkasi mun selän, jossa on aika paha skolioosi. Tuumasi siihen vaan, että näillä harjoitteluilla saat varmasti pidettyä selän kunnossa.

Yleensä lääkärit ovat olleet ensimmäisenä tarjoamassa vaikka mitä lääkkeitä, nyt vaan neuvottiin jatkamaan tällä ladulla. Respect. 👌

Ennen tätä olen käynyt lääkärissä yli seitsemän vuotta sitten ja tavoitteena on, että seuraavaan seitsemään vuoteen ei tarvitse mennä.

Teet hienoa työtä Jukka! 🙌” Miia Vilja

"Mulla 6 vkon jälkeen fyssari totesi ”ei sun kannata enää tänne tulla” ja pisti ohjelman ”korvan taakse” muita samanlaisia fascia kireyksiä ja selkäkipuisia varten. Myös duunilääkäri totesi että ”täytyy tutustua tuotteeseen, kun tuntuu noin hyvin auttavan”. Takana siis yli 3v kipuilukierre, puhtaat reumatestit yms. Tää on rautaa👍" Katja Laapotti

”Treenin jälkeen selkä tuntui yleensä paremmalta, jotenkin vähemmän jäykältä. Jotkut liikkeet olivat kyllä vaikeita eikä niitä heti saanut onnistumaan ”kovin kauniisti”.

Viikon harjoitukset ovat tuntuneet hyvältä ja selkä paremmalta. Monet liikkeistä tuntuivat jälkeenpäin vatsalihaksissa, vaikka liikkeet olivat vain minuutin mittaisia. 

Ekalla viikolla noin neljännen liikesarjan jälkeen tuntui vatsassa ja selässä pientä varmaankin rasituskipua/-arkuutta, joka ei kuitenkaan haitannut juurikaan toimintaa. Selkäni tuntuu normaalisti jäykältä, ja nämä liikkeet auttoivat sen vetreyttämiseen.” Merja Tekoniemi

Yleisesti tuntui kivalta liikuttaa ja tehdä jotain selälle. Tuli turvallinen tunne siitä, että näitä kyllä uskaltaa tehdä kun vain kuuntelee ohjeita. Oli hyvä kun varoitit mutta samalla kannustit tekemään rauhassa ja huolella. Liikkeiden jälkeen oli fiilis että loppuipa nopeaan, tahtois tehdä lisää samanlaista. En tiedä johtuiko näistä liikkeistä mutta oli kiva huomata, ettei selkä tullut tällä kertaa kipeäksi vaikka oli yöjäykkyyttä. Yleensä pian jäykkyyden jälkeen selkä tulee päivisinkin kipeäksi, nyt ei niin käynyt." Maija Somerkivi

”Keho tuntui jokaisen treenin jälkeen selkeästi ”jämäkämmältä” kuin ennen treeniä. (Tää on nyt vain mun oman kropan ongelma, mutta kivuista tuli mieleen, että sain oikean pakaran yläosan pistävän kivun tapettua ihan niillä pelkillä sivutaivutuksilla… oisko ollut päivän 2. harjoituksessa. Ennen oon jumppailut tuota tuntemusta pois huomattavan paljon mutkikkaammalla fyssarin antamalla liikesarjalla. Sivutaivutus on yksi liike lisää joka päivä suoritettaviin liikkeisiin Niitä tuli näissä ohjelmissa kyllä monta muutakin…)

Hiton hyvältä setiltä vaikuttaa. Ei malttaisi siihen 5 minsaan lopettaa noita harjoituksia, mutta oon mennyt ohjeistuksen mukaan. Yllättävän erilaiselta tietyt liikkeet tuntuvat totuttuun verraten vaikka ero suoritustavassa olisi omasta mielestä ”merkityksettömän” pieni. Hyvä esimerkki tästä on se y-asennossa tehtävä ”teräsmiesliike”, oon sitä perusversiota tehnyt iät ja ajat, mutta kun laittoi kädet y-asentoon, oli tuntemus selässä totaalisen erilainen vanhaan tapaan verrattuna.

Koivet on muun harrastamisen takia väsyneen oloiset, mutta selkä itse asiassa tuntuu muuhun kroppaan verrattuna oikeinkin fressiltä.

Vielä tuli mieleen, että yksi tosi tärkeä juttu on ne vähän harvinaisemmat liikesuunnat joista videoilla puhuit. Se on todellakin juuri niin kuin sanoit, että jos jotain harjoittamatonta liikesuuntaa tulee sit joskus vahingossa epähuomiossa arkiaskareissa tehtyä, niin silloin voi räpsähtää. Ohjelmissa oli todella hyviä kiertoliikkeitä sellaisiin liikesuuntiin joita ainakaan itse ei oo tullu harjoitettua aiemmin käytännössä yhtään. Iso plussa niistä liikkeistä!

Tokan viikon jälkeen selästä tuntuu löytyneen ihan uusia lihaksia. En tiedä mitä juoksukisat tuohon on vaikuttanut, mutta varsinkin ylempi osa selästä on selvästi eri tuntuinen kuin aiemmin.

Yksi erityismaininta vielä ”rekyyliharjoituksesta”. Mulla on ollut 3 prolapsia lannerangassa ja noi prolapsien aiheuttamat puolierot on tullut jumpattua ainakin omasta mielestä kohtuullisen hyvin hallintaan, mutta tää rekyyliharjoite paljasti vielä todella selkeän puolieron. Parissa viikossa jo näkyvää kehitystä tässäkin.” Mikko Koli

”Videoiden kanssa pystyi hyvin treenaamaan, sanallista ohjausta oli riittävästi, koska ei kuitenkaan treenatessa voi koko aikaa ruutua katsoa.

Treenin jälkeen huomasi aina selkeästi olon jotenkin ”keventyneen” ja liikkuvuuden parantuneen. Minkäänlaisia kipuja tai kolotuksia nämä harjoitteet eivät ole aiheuttaneet. 

Viikon jälkeen selkeästi huomasi sen, että harjoitteet alkoivat mennä selkeästi paremmin. Osasi paremmin rentouttaa ne paikat, joita ei aluksi  osannut ja sai tehtyä liikkeet paremmin niin kuin ne on tarkoitettu. Jotenkin olemus ylipäätään tuntui jotenkin ryhdikkäämältä. Minkäänlaisia kipuja ei missään kohtaa ole ilmennyt.

Jo kahden viikon jälkeen kaikki liikkeet sujuivat paljon paremmin ja helpommin. Kahden viikon aikana kyllä tapahtui selkeää muutosta liikkuvuuteen ja sitä kautta on edelleen ollut paljon ryhdikkäämpi fiilis.” Joonas Oikarinen

Arvaa mitä, tittidii! Kahdessa viikossa kuntoon nb, vatsa ja selkäbonus+ rullailua. Töihin palasin puoltoista viikkoa etuajassa ja huomenna ortopedin tarkastus. Uus elämä, häh!? 🤗
(Noch, lauantaina mursin varpaani, että se vähän vie tätä iloa ja pistää klenkkaan) - Hensku K.

Mulla on MS-tauti, josta johtuen rasituksensieto on kovasti alentunut, puolierot kropassa todella isot eli aiheuttaa jumitusta eripuolilla kehoa. Nämä NB-treenit ovat olleet pelastus! Pystyy vaihtelemaan treenien pituutta ja tekemään kevyempää tai raskaampaa eri viikkoja vaihtelemalla.

 

Huippujuttu on myös se, että annat harjoitteisiin eri tasoja, koska kaikki haasteellisemmat jutut ei (ainakaan vielä) onnistu niin voi tehdä vaikka yhden haasteellisemman vaihtoehdon ja sitten loppuaika helpompaa versiota. Kaiken kaikkiaan tämä on parantanut elämänlaatua paljon, lihaskivut on hallinnassa, olo on rento ja tasapainoinen, puolierot kehossa vähentyneet merkittävästi, treenit eivät vie voimia muusta arjesta päinvastoin. Iso suositus siis 👍🏻 - Susan Mäki


 • Hoida ja ehkäise kivut ja jumit tehokkaasti yhdistämällä oikeat rullaus tekniikat ja asennot oikeassa paikassa
 • Opi aktiiviset dynaamiset liikkuvuusharjoitukset jotka yhdostät välinetyöskentylyyn
 • Opit faskiapallon ja qua-sta krapan käyttö
 • Videot jokaisesta kehon osasta ja jokaisesta faskialinjaharjoituksesta
Verkko-workshopin hinta 77€
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.