Chat with us, powered by LiveChat

Toiminnallinen vatsa- ja selkätreeni livestriimi-workshop

Selkä ja vatsa kuntoon!

Livestriimiworkshop 7.3.2023 klo 18.00-19.30 +30min Q&A

+ tallenne katsottavissa 48h ajan

Opit uusia liikkeitä, opit tekemään liikkeet oikein ja löydät ne liikkeet, mitä kehosi eniten tarvitsee.

 

Eroon selkäongelmista.

Vatsa tiukaksi ja lihakset vahvoiksi.

Liikkuvuus, tuki ja ryhti uudelle tasolle.

Ilmoittaudu heti mukaan tästä!

Haluatko oppia kuinka valitaan oikeat harjoitukset selälle ja vatsalle? 

Haluatko oppia miten yhdistetään oikein dynaamiset liikkuvuusrajoitukset, terapeuttinen liikehallinta ja toiminnalliset vahvistavat harjoitukset?

Haluatko, että selkäsi kestää ja vatsasi tukee kovempaakin treeniä?

Toiminnallinen vatsa – ja selkätreeni systeemi on ohjelma, joka vie sinut askel askeleelta kohti kivutonta normaalia arjen toimintakykyä ja rakentaa kuntoa, jotta selkäsi kestää myös liikuntaharrastukset – myös raskaammat urheilusuoritukset.

Hoida selkäongelmia kokonaisuutena, pelkän oireen hoitaminen ei pitkässä juoksussa riitä vaan ongelmat usein palaavat. Workshopin avulla opit hoitamaan kehoasi oikeilla liikkeillä ja tekniikoilla.

Vahvista vatsalihaksia kokonaisuutena ja toiminnallisesti. Väärät treenit voivat aiheuttaa selkäongelmia sekä heikentää ryhtiä eivätkä auta liikuntasuorituksissa.

Workshop yhdistää menetelmät, jotka terve vatsa ja selkäranka vaativat.

Käymme läpi selän, iskian ja niskahartia-alueen, jotka kaikki liittyvät toisiinsa.

Saat käytännön ohjeita ja harjoitteita liikkuvuuteen, asento- ja liikehallintaan sekä vatsan- ja selän vahvistamiseen.

Workhop sopii: 

 • Istumatyöntekijöille, jotka haluavat hoitaa ja ehkäistä passiivisen työn aiheuttamat kivut ja jumit selässä.
 • Kuntoilijoille ja urheilijoille, jotka haluavat hoitaa ja ehkäistä treenien aiheuttamat kivut ja jumit.
 • Kuntoilijoille ja urheilijoille, jotka haluavat optimoida liikkuvuutensa, liiketehokkuuden ja palautumisen.
 • Kehonhuollosta kiinnostuneille, eli niille joita ei kiinnosta olla jumissa, eikä olla kremppakeho eläkkeellä, vaan haluavat olla terveenä nyt ja aina!

Kurssin kehittäjä Jukka Harju on opiskellut faskiamanipulaatiota, liikekontrollia ja hierontatekniikoita ensin kuntouttaakseen oman välilevypullistumansa. Niistä on vuosien opiskelun ja testaamisen seurauksena syntynyt Anatomic Functional Training harjoittelusysteemi.

Liikkuvuusharjoitukset perustuvat niin ikään pitkään opiskeluun, tutkimukseen ja testaamiseen. Staattinen venyttely ei vaikuta faskiaan, eikä passiivinen venyttely paranna kehonhallintaa. Aktiivinen dynaaminen liikkuvuusharjoittelu parantaa kehon toimintaa radikaalisti arjessa ja treenissä, ei pelkästään itse venyttelyssä.

Jukka on valmentanut ammatikseen vuodesta 2005 ja viimeiset viisi vuotta spesialisoitunut faskiaan ja aktiiviseen palautumisen ja kehon "korjaamiseen". Hän on jatko- ja täydennyskouluttanut yli 1200 ammattilaista: fysioterapeutteja, liikunnanohjaajia, valmentajia (mm. HUS, Ruissalon- ja Kankaanpään kuntoutuskeskus ja Porin lääkäritalo). Anatomic Functional Training live-workshoppeja ja valmennuksia on toteutettu yli kahdelle tuhannelle kuntoilijalle ja verkkovalmennuksissa on mukana jo yli 10,000 osallistujaa.

Toiminnallisen vatsa- ja selkätreeni -workshopin sisältö: 

 • Uusin tieto selän ja vatsan anatomiasta ja fysiologiasta 
 • Kuusi erilaista testaustekniikkaa: kuinka todetaan selkäongelman syyt. 
 • Vatsan ja selän kontrolli
 • Koko kehon liikekaavaongelma
 • Faskialiikkuvuus
 • Lihastoimintaketjun liikekompensaatio
 • Kehon puolierot
 • Ergonomia ja päivärytmi

  Neljä erilaista metodia kuinka harjoittaa keskivartalon kuntoa. Miten yhdistää nämä keinot toimivaksi kokonaisuudeksi ja miten tietää, mihin pitäisi panostaa eniten.
 1. Kontrolli ja syvien lihasten aktivointi
 2. Toiminnallinen vahvistaminen
 3. Faskialiikkuvuus
 4. Integrointi, eli kokonaiset liikekaavat joissa core on osa käsien ja jalkojen liikettä
 • treeniohjelma optimoimaan keskivartalon lihaksiston toiminta niin, että syvät lihakset reagoivat ”käskyihin” ja aktivoituvat ennen pinnallisia lihaksia. 

Tule mukaan workshoppiin

 • Sanomaan hyvästit heikolle selälle ja löysälle vatsalle.
 • Oppimaan kuinka saat hyväkuntoisen coren, joka ilmenee litteämpänä vatsana sekä saa myös suoliston pysymään terveenä. 
 • Parantamaan ryhtiäsi: Terve ja hyvinvoiva keskivartalo näkyy niskan ja olkapäiden asennossa (usko tai älä: tämä vaikuttaa myös aivokemiallisesti itseluottamukseesi).
 • Oppimaan kuinka selkäsi ei hajoa, kun treenaat enemmän tai kovempaa. Vältät turhat treenitauot tapaturmien takia.
 • Opit treenaamaan keskivartaloasi tavalla, johon se on anatomisesti rakennettu.
 • Juoksu, pelaaminen, tanssiminen, lyönnit, potkut, kyykyt ja punnerrukset saavat jatkossa lisää tehoa, kun keskivartalosi toimii niin kuin sen kuuluu toimia.

 

Workshopissa saat vastaukset seuraaviin kysymyksiin:  

 • Miten löydät omat liikkuvuusrajoitteet ja puolierot ja hoidat niitä?
 • Miten todennat tuloksia, eli mittaat, miten valmennus toimii ja mikä sinulla toimii?
 • Miten hoidat jäykkää selkää?
 • Miten hoidat puolieroja, eli jos kipu on vain toisella puolella?
 • Miten saat jalat ja pakarat tukemaan selkäsi toimintaa?
 • Missä tilanteessa ei missään nimessä saisi treenata?
 • Missä tilanteessa ei missään nimessä saisi maata paikallaan?
 • Missä tilanteessa lääkkeistä on vain haittaa ja koska taas tulehduskipulääke kannattaa ottaa?
 • Missä tilanteessa leikkaus ei auta ja missä tilanteessa sitä kannattaa miettiä ja koska tehdä päätös?
 • Koska selkää ei saisi missään tapauksessa hieroa, ja koska hieronta on hyväksi ja mitä lihaksia pitää hieroa?
 • Mitä tehdä, kun on muuten kunnossa, mutta treeni vetää jumiin tai kipeäksi?
 • Mitä tehdä, jos vaiva on jo kymmeniä vuosia vanha?
 • Koska kannattaa levätä ja kuinka kauan ja mitä lepojakson aikana pitäisi tehdä?
 • Koska on ok alkaa treenata kovempaa, ja mistä tietää missä on omat rajat ja miten rajoja siirretään, eli saadaan selkä kestämään enemmän?

Ajankohta:

tiistaina 7.3.2023 klo 18.00-19.30 + 30min Q&A

Hinta 29€

Mukaan tarvitset vain hieman tilaa sekä jumppamaton tai vastaavan alustan. 

Striimi on katsottavissa 48 tuntia striimin jälkeen!


Ongelmia ilmoittautumisessa? Ota yhteys [email protected]

 

Jukan asiakkaana parantamassa liikkuvuuksiaan on kuntoilijoita ja toimistotyöntekijöitä sekä huippu-urheilijoita.

Nooralotta Neziri

Moninkertainen Suomenmestari 100m aidoissa

Patrik Laine

NHL-tähti

Kysymyksiä ja vastauksia

Liikunta, treenaaminen liittyy yleensä suorituskyvyn parantamiseen, se on treenaamisen tarkoitus. Tässä käytetään siis aina pinnallisia, liikuttavia lihaksia, eikä tämä paranna liikkuvuutta (joka siis ei ole liikerataa vaan pääasiassa faskiakerrosten liukua) ja asento/liikekontrollia. Siksi liikunta ei aina paranna selkää ja taas yksipuolinen ja liian kova treeni taas rikkoo selän. 

Nykyään jo 14-vuotiailla on rasitusmurtumia selässä. Treeni on ohjelmoitu todella huonosti. Tukiharjoitukset puuttuvat osaltaan siksi, että se ei tunnu rasittavalta ja siksi luullaan, että siitä ei ole hyötyä. Tämä uskomus käy monen selän tuhoksi - valitettavasti jopa monen nuoren.

Tärkeää on myös, että jos treenaa esimeriksi pilatesta, niin pitää silti erikseen tehdä ”integraatio” liikkeitä. Vaikka selän asennon osaisi hallita pilatesmatolla tai laitteessa, arkisten tilanteiden tai liikunnan nopeampi tempo haastaa enemmän ja silloin tietoinen hallinta ei riitä, vaan tarvitaan reaktioita ja liikekaavoja, joissa jalat ja kädet ovat aktiivisesti mukana.

Eli vertauskuvallisesti: pitää osata ajaa pyörällä hyvin arkisessa maastossa, eikä pelkästää apurattaiden avulla turvallisesti kotipihalla.

Tämä koko ohjelma perustuu oman pullistumani kuntoutukseen. Tämä ohjelma rakentaa tuen jotta nikamat eivät paina kudoksia, eli tämä ohjelma on ehkä se tärkein asia mitä pullistuman kanssa voi tehdä.

Tämä sopii loistavaksi tueksi kuntoutukseen ja monille on käynyt niin, että kuntoutuskäyntejä saa harventaa ja jakso lyhentää kun treenaa ohjelmaa kotona. Osaava kuntouttaja osaa myös käyttää tätä ohjelmaa ja treenata sitä sinun kanssa.

Kun asennossa on virheitä, se johtuu tai johtaa aina faskian asentohäiriöön ja aivojen kontrollihäiriöön. Asento saadaan korjattua, mutta se pysyy vain hetken, mikäli uutta asentoa ei ”ohjelmoida aivoihin” ja avata faskiaa kireältä puolelta. Eli manipulaation jälkeen pitäisi aina aloittaa kuntoutusohjelma. Tämä sopii siihen parhaalla mahdollisella tavalla.

Vaikka kontrolliharjoittelu on nyt kuuma juttu ja se on tärkeä, niin se ei ole yksin autuaaksi tekevä. Se ei paranna faskiakiinnikkeitä (kuivuutta, ”jähmetystä” ja fibriinisiltoja) se ei myöskään yksin vahvista kokonaisia liikekaavoja kuten kyykkyjä ja maastanostoja. Lisäksi usein ei testata liikkeiden vaikuttavuutta, ja liikkeitä annetaan vain pari kolme. Tämä ohjelma auttaa sinua näissä kolmessa eri kohdassa, saat testin sekä etenevät ohjelman, jotta tulokset voidaan taata.

Hieronta on loistava työkalu, JOS on testien kautta todettu mitkä paikat vetävät mitäkin paikkaa kireälle ja on todettu, ettei kireys ole suojamekanismi ja kontrollin on todettu olevan kunnossa. Ettei vain lähdetä löystyttämään lihaksia, jotka tukevat rankaa, jos siellä on ongelma. Nikamat tarvitsevat tukea ja jos lihaksia löysätään, tuki pettää ja voi aiheuttaa pahempaa kipua. 

Tämä harjoittelu on selkäongelmissa tärkeämpää kuin hieronta ja tulee ensin. Hieronta tulee tämän jälkeen tueksi ja sen pitäisi kohdistua pääasiassa jalkoihin ja mm. rintaan / etuolkapäähän, jotta keho ei vedä itseään kasaan. Selälle pitäisi tehdä pääasiassa erittäin kevyttä ja aktivoivaa käsittelyä.

Laadukas selkätreeni tulisi kuulua jokaisen arkeen ja erityisen tärkeänä jokaisen liikkujan treeniohjelmaan, lajista huolimatta. Selkäongelmat ovat yleisin tuki- ja liikuntaelin ongelma ja jopa 60 % työikäisistä kokee niitä. Jokaisen tulisi treenata tätä osana arkea, jotta työ- ja toimintakyky säilyisi vanhuuteen asti eivätkä treenit aiheuta ongelmia, vaan kuntoilu ja treenaaminen voi jatkua aina.

Niska-hartia-alueen kivut ja jäykkyys ovat erittäin yleisiä ja moni on kokenut miten kipulääkkeet, geelit ja alueen hieronta eivät poista oiretta. Ne voivat helpottaa sitä hetkeksi, mutta eivät poista sitä. Tämä johtuu siitä, että alueen kudosten kipu ja jäykkyys on oire, ei syy. Oiretta hoitamalla ilman syyn hoitamista, oire palaa aina takaisin. 

Kivun syy on periaatteessa aina sama; joko alueen pehmytkudosten yli- tai alirasitus. Pidämme käsiä nykyään niin paljon edessä mm. koneella ollessa, puhelinta käyttäessä, ruokaillessa ja ajaessa, että yläselän kudokset ovat jatkuvassa venytyksessä ja pienessä jännityksessä. Tällöin pehmytkudos ei saa sille tarvittavaa pumppaavaa liikettä eikä se palaudu välillä oikeaan asentoon, jossa kudokset voisivat rentoutua.

Tämä syy hoidetaan treenaamalla oikeaa asentoa ja treenaamalla kyseistä aluetta, jotta sen normaali nestekierto ja lihaskalvokerrosten ”liuku” palautuisivat.

Toiminnallinen selkätreeni sisältää harjoitteet, joiden avulla tämä alue treenataan takaisin normaaliin tilaan, ja se kestää silloin enemmän. Silloin selkä kestää normaalia arkirasitusta, eli sen että teet työsi ja tulet tekemään ne ilman kipuja.

Toinen syy tämän alueen kipuun piilee takareisissä: istumisen tai ylitreenaamisen johdosta takareiden lihaskalvo menettää liukua / joustoa, minkä seurauksena lantio siirtyy seistessä keskilinjan etupuolelle ja ylävartalo kompensoit tätä kääntymällä eteen. Jos takareisiä ei hoideta palauttamalla faskian normaali tila, oire ei koskaan poistu.

Toiminnallinen selkätreeni sisältää koko takaketjun hoidon ja oikean asennon treenaamisen, jotta ryhtisi suoristuu ja näin ylävartalosi ei ole lysyssä, vaan pysyy oikeassa asennossa keskellä.

Alaselkäongelmat johtuvat karkeasti ottaen joko huonosta liikkuvuudesta, eli pehmytkudoksissa on menetetty normaali joustavuus ja faskian liuku, jolloin ne tuottavat kipua liikkeessä ja samalla estävät tukilihasten normaalit reaktiot. Selkärangassa ei ole ”pumppua”, joka liikuttaisi nesteitä, niitä liikuttaa vain liike.

Toinen syy on selän syvien tukilihasten huono kunto. Jos tukilihakset eivät ylläpidä nikamien normaalia asentoa paikallaan tai eivät ehdi reagoida liikkeeseen, nikamat pääsevät liikkumaan väärin ja aiheuttavat kipua painaen pehmytkudoksia. Tämä voi pahimmillaan aiheuttaa välilevyongelmia.

Näitä ongelmia lihasten rentouttamien pahentaa ja esimerkiksi hieronta voi olla tosi huono ratkaisu. Koska lihakset ovat jo liian huonossa kunnossa, ja tämä asia korjaantuu vain treenaamalla niitä. Toiminnallinen selkätreeni sisältää tukilihasten treenit, eli me laitamme ne tekemään työnsä niin paikallaan kuin liikkeessä sekä pitämään ranka oikeassa asennossa. Sen jälkeen kun tukilihasten yhteys ja reaktiot on korjattu, aletaan vahvistaa kokonaisia liikekaavoja, eli pystyt taas turvallisesti nostamaan ja kantamaan esineitä ja harrastamaan kuormittavaakin liikuntaa.

Iskiashermo on pitkä hermo, jonka kaksi tyypillisintä ongelmaa on se, että pehmytkudos painaa sitä joko alaselässä tai pakarassa. Iskiaan yhteydessä puhutaan joskus ”piriformis syndroomasta”. Vaikka tämä on hieno sana ja kuulostaa kohtalokkaalta, se ei tarkoita mitään muuta, kuin sitä, että ison pakaralihaksen alla sijaitseva pirifosmislihas, jonka läpi tuo iskiashermo kulkee, on vain jumissa. 

Toinen paikka missä iskias aiheuttaa ongelmia on siis selkäranka, missä heikossa kunnossa olevat välilevyt painavat sitä.

Paine hermoon aiheuttaa välitöntä kipua ja se heijastuu usein kantapäähän saakka. Iskiaskipu voi vaihdella viikonkin sisällä; joskus todella kipeä, joskus sitä ei edes huomaa. Tämä johtuu siitä, että hermoa ympäröivien kudosten tila voi vaihdella todella nopeasti. Liian pitkä istuminen ilman liikettä voi aiheuttaa paineen, joka ”jää päälle” kuin myös väärällä kuormituksella tehty treeni (liian kova tai liian yksipuolinen).

Iskiaskivun tärkein hoito on palauttaa hermoa ympäröivien kudosten normaalitila. Kudokset eivät saa painaa hermoa. Tämä tehdään hoitamalla kalvot ja lihakset normaaliin kuntoon kantapäästä selkään saakka. Kudoksiin palautetaan normaali joustavuus ja liike, selkärankaan palautetaan normaali tuki, jotta nikamat pysyvät paikoillaan, eivätkä aiheuta ylimääräistä painetta. 

Esimerkiksi se käsitys, että välilevynpullistuma aiheuttaa automaattisesti kipua ja vaatii leikkausta, on todistettu vääräksi. 

Hoitamalla kudosten liikkuvuutta, treenaamalla liikekontrollia sekä vahvistamalla lihaksia saadaan palautettua nikamien normaaliasento, mikä puolestaan tekee lisää tilaa välilevyille. 

Leikkaus tai lääkkeet eivät tee mitään näistä. Vasta, jos kuvauksissa on todettu täydellinen välilevyn rappeuma tai se painaa hermoa niin paljon, että kipu on 24/7 eikä kontrolliharjoitteita pysty edes aloittamaan, silloin ja vasta silloin leikkaus tulee kysymykseen ja sen jälkeen kuntoutus on aloitettava välittömästi tai oireet palaavat.

Joten älä mieti leikkausta, ennen kuin olet treenannut aluetta oikein.

Monet kokevat kipua ja jäykkyyttä vain toisella puolella kehoa. Tämä on erittäin yleistä ja näissä tapauksissa voidaan aina testeissä todeta, että heikkous ja kireys ovat eri puolilla. Heikkous voi olla suoraan tietyn lihaksen heikkoutta, mutta useimmin se on niin sanottu kontrollivirhe, eli lihas on kyllä toimiva, mutta aivot eivät vaan hermota sitä normaalisti. 

Liikkuvuus ja kontrollihäiriöt kulkevat aina yhdessä, sillä pitkään jatkunut virheasento tai virheellinen liikekaava johtaa väistämättä faskian liikkuvuushäiriöihin. Näissä tapauksissa on korjattava molemmat. Pelkkä faskiakäsittely tai harjoittelu ei riitä, eikä pelkkä kontrolliharjoittelukaan. Ne on yhdistettävä

Näissä tilanteissa on liikkeissä oltava huolellinen, että vasen ja oikea puoli treenataan eri tavalla. Valmiiksi jäykkää lihasta ei saa alkaa vahvistamaan eikä heikkoa ensisijaisesti venyttämään. 

Toiminnallinen selkätreeni sisältää vasen-oikea erottelun ja opettaa tunnistamaan puolierot, sekä antaa ohjeet kuinka häiriöpuolia treenataan erikseen.

Asiakkaiden kokemuksia AFT treeneistä

"16 vuotta kroonisesta selkäkivuista kärsineenä ja melkeinpä kaiken siihen kokeilleena olen yllättynyt. Vasta viikko treenejä takana ja särkylääkkeittä olen nukkunut neljä yötä 😲 Ainoo miinus puoli että "yölläkin pitää nousta vessaan"😂 ainaki pari kertaa. Toki kipua on edelleen, mutta selvästi vähemmän ja suurin osa varmasti johtuu jumeista jotka vetää kroppaa päin helevettiä ja siksipä tähän alettiinkin.

Mieli ei myöskään ole niin maassa, on nimittäin taas uskoa ja toivoa kivuttomammasta elämästä vaikka vasta hyväksyin että en saa koskaan apua mistään. Ja lääkäri vielä meinasi heittää tämän yrittäjän työkyvyttömyyseläkettä hakemaan! Jännittävää huomata tilanne 11 viikon kuluttua...🙂" Henni Niilekselä


”Vaihdoin työpaikkaa ja kävin lakisääteisessä työhöntulotarkastuksessa. Olin kertonut työterveyshoitajalle, että olen ostanut Jukka Harjun Natural Bootcampin (perustuu samoihin periaatteisiin kuin toiminnallinen selkätreeni) 12 viikon valmennuksen, jonka hoitaja oli kirjannut sen tietoihini.

Perjantaina poikkesin lääkärintarkastuksessa ja lääkäri otti heti puheeksi tämän valmennuksen. Oli ihan fiiliksissä, koska on Jukan ahkera seuraaja ja tehnyt myös näitä harjoitteita. Ja eniten mä olin fiiliksissä, kun lääkäri oli niin tämän jutun takana.

Lääkäri tsekkasi mun selän, jossa on aika paha skolioosi. Tuumasi siihen vaan, että näillä harjoitteluilla saat varmasti pidettyä selän kunnossa.

Yleensä lääkärit ovat olleet ensimmäisenä tarjoamassa vaikka mitä lääkkeitä, nyt vaan neuvottiin jatkamaan tällä ladulla. Respect. 👌

Ennen tätä olen käynyt lääkärissä yli seitsemän vuotta sitten ja tavoitteena on, että seuraavaan seitsemään vuoteen ei tarvitse mennä.

Teet hienoa työtä Jukka! 🙌” Miia Vilja


"Mulla 6 vkon jälkeen fyssari totesi ”ei sun kannata enää tänne tulla” ja pisti ohjelman ”korvan taakse” muita samanlaisia fascia kireyksiä ja selkäkipuisia varten. Myös duunilääkäri totesi että ”täytyy tutustua tuotteeseen, kun tuntuu noin hyvin auttavan”. Takana siis yli 3v kipuilukierre, puhtaat reumatestit yms. Tää on rautaa👍" Katja Laapotti


”Treenin jälkeen selkä tuntui yleensä paremmalta, jotenkin vähemmän jäykältä. Jotkut liikkeet olivat kyllä vaikeita eikä niitä heti saanut onnistumaan ”kovin kauniisti”.

Viikon harjoitukset ovat tuntuneet hyvältä ja selkä paremmalta. Monet liikkeistä tuntuivat jälkeenpäin vatsalihaksissa, vaikka liikkeet olivat vain minuutin mittaisia. 

Ekalla viikolla noin neljännen liikesarjan jälkeen tuntui vatsassa ja selässä pientä varmaankin rasituskipua/-arkuutta, joka ei kuitenkaan haitannut juurikaan toimintaa. Selkäni tuntuu normaalisti jäykältä, ja nämä liikkeet auttoivat sen vetreyttämiseen.” Merja Tekoniemi


Yleisesti tuntui kivalta liikuttaa ja tehdä jotain selälle. Tuli turvallinen tunne siitä, että näitä kyllä uskaltaa tehdä kun vain kuuntelee ohjeita. Oli hyvä kun varoitit mutta samalla kannustit tekemään rauhassa ja huolella. Liikkeiden jälkeen oli fiilis että loppuipa nopeaan, tahtois tehdä lisää samanlaista. En tiedä johtuiko näistä liikkeistä mutta oli kiva huomata, ettei selkä tullut tällä kertaa kipeäksi vaikka oli yöjäykkyyttä. Yleensä pian jäykkyyden jälkeen selkä tulee päivisinkin kipeäksi, nyt ei niin käynyt." Maija Somerkivi


”Keho tuntui jokaisen treenin jälkeen selkeästi ”jämäkämmältä” kuin ennen treeniä. (Tää on nyt vain mun oman kropan ongelma, mutta kivuista tuli mieleen, että sain oikean pakaran yläosan pistävän kivun tapettua ihan niillä pelkillä sivutaivutuksilla… oisko ollut päivän 2. harjoituksessa. Ennen oon jumppailut tuota tuntemusta pois huomattavan paljon mutkikkaammalla fyssarin antamalla liikesarjalla. Sivutaivutus on yksi liike lisää joka päivä suoritettaviin liikkeisiin Niitä tuli näissä ohjelmissa kyllä monta muutakin…)

Hiton hyvältä setiltä vaikuttaa. Ei malttaisi siihen 5 minsaan lopettaa noita harjoituksia, mutta oon mennyt ohjeistuksen mukaan. Yllättävän erilaiselta tietyt liikkeet tuntuvat totuttuun verraten vaikka ero suoritustavassa olisi omasta mielestä ”merkityksettömän” pieni. Hyvä esimerkki tästä on se y-asennossa tehtävä ”teräsmiesliike”, oon sitä perusversiota tehnyt iät ja ajat, mutta kun laittoi kädet y-asentoon, oli tuntemus selässä totaalisen erilainen vanhaan tapaan verrattuna.

Koivet on muun harrastamisen takia väsyneen oloiset, mutta selkä itse asiassa tuntuu muuhun kroppaan verrattuna oikeinkin fressiltä.

Vielä tuli mieleen, että yksi tosi tärkeä juttu on ne vähän harvinaisemmat liikesuunnat joista videoilla puhuit. Se on todellakin juuri niin kuin sanoit, että jos jotain harjoittamatonta liikesuuntaa tulee sit joskus vahingossa epähuomiossa arkiaskareissa tehtyä, niin silloin voi räpsähtää. Ohjelmissa oli todella hyviä kiertoliikkeitä sellaisiin liikesuuntiin joita ainakaan itse ei oo tullu harjoitettua aiemmin käytännössä yhtään. Iso plussa niistä liikkeistä!

Tokan viikon jälkeen selästä tuntuu löytyneen ihan uusia lihaksia. En tiedä mitä juoksukisat tuohon on vaikuttanut, mutta varsinkin ylempi osa selästä on selvästi eri tuntuinen kuin aiemmin.

Yksi erityismaininta vielä ”rekyyliharjoituksesta”. Mulla on ollut 3 prolapsia lannerangassa ja noi prolapsien aiheuttamat puolierot on tullut jumpattua ainakin omasta mielestä kohtuullisen hyvin hallintaan, mutta tää rekyyliharjoite paljasti vielä todella selkeän puolieron. Parissa viikossa jo näkyvää kehitystä tässäkin.” Mikko Koli


Videoiden kanssa pystyi hyvin treenaamaan, sanallista ohjausta oli riittävästi, koska ei kuitenkaan treenatessa voi koko aikaa ruutua katsoa.

Treenin jälkeen huomasi aina selkeästi olon jotenkin ”keventyneen” ja liikkuvuuden parantuneen. Minkäänlaisia kipuja tai kolotuksia nämä harjoitteet eivät ole aiheuttaneet. 

Viikon jälkeen selkeästi huomasi sen, että harjoitteet alkoivat mennä selkeästi paremmin. Osasi paremmin rentouttaa ne paikat, joita ei aluksi  osannut ja sai tehtyä liikkeet paremmin niin kuin ne on tarkoitettu. Jotenkin olemus ylipäätään tuntui jotenkin ryhdikkäämältä. Minkäänlaisia kipuja ei missään kohtaa ole ilmennyt.

Jo kahden viikon jälkeen kaikki liikkeet sujuivat paljon paremmin ja helpommin. Kahden viikon aikana kyllä tapahtui selkeää muutosta liikkuvuuteen ja sitä kautta on edelleen ollut paljon ryhdikkäämpi fiilis.” Joonas Oikarinen


Arvaa mitä, tittidii! Kahdessa viikossa kuntoon nb, vatsa ja selkäbonus+ rullailua. Töihin palasin puoltoista viikkoa etuajassa ja huomenna ortopedin tarkastus. Uus elämä, häh!? 🤗
(Noch, lauantaina mursin varpaani, että se vähän vie tätä iloa ja pistää klenkkaan) - Hensku K.


Mulla on MS-tauti, josta johtuen rasituksensieto on kovasti alentunut, puolierot kropassa todella isot eli aiheuttaa jumitusta eripuolilla kehoa. Nämä NB-treenit ovat olleet pelastus! Pystyy vaihtelemaan treenien pituutta ja tekemään kevyempää tai raskaampaa eri viikkoja vaihtelemalla.


 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.