Chat with us, powered by LiveChat

TOIMINNALLINEN SELKÄTREENI®️

"Treenaa selkäsi kotona kuntoon ja kivuttomaksi, vaikka sinulla olisi pullistuma, kuten itselläni" - Jukka Harju

Oireen hoito ei muuta mitään, ranka vaatii tukea! Yleensä ei tarvita puukkoa, pillereitä tai staattista venyttelyä, vaan toiminnallista treeniä, joka auttaa selkää tasapainottamaan itsensä.

Toiminnallinen selkätreeni -valmennuksessamme on mukana jo yli 23 000 henkilöä!

 

 

 

Lähde mukaan toiminnalliseen selkätreeniin. Se on edullisempi kuin kaksi käyntiä hierojalla ja saat tästä ohjelmasta avun loppuelämäksesi. Ohjelman materiaali jää sinulle ikuisiksi ajoiksi!


Vihdoinkin ohjelma joka yhdistää osat, mitä terve ranka vaatii

 1. Treenaa selän, iskiaan ja niskahartia-alueen (nämä kaikki liittyvät toisiinsa)
 2. Liikkuvuuden, asento- ja liikehallinnan, sekä vahvistamisen
 3. Ei hoida vain oiretta, vaan etsii syyn ja korjaa sitä

Koko ranka kuntoon!

Hoida selkä-, iskias- ja niska-hartiakivut ja rakenna rangalle liikkuvuus ja tuki, jotta se kestää arjen ja treenit yhdistämällä dynaamiset liikkuvuusharjoitukset, terapeuttisen liikehallinnan, ja toiminnalliset vahvistusharjoitukset.

Testaus ja progressiivinen ohjelma

Toiminnallinen selkätreeni on ohjelma, joka vie sinut askel askeleelta kohti kivutonta normaalia arjen toimintakykyä ja rakentaa pohjan, jotta selkä kestää myös liikuntaharrastukset - raskaammatkin sellaiset.

VALMENTAJASI

Jukka Harju

”Kivut ja jumit on mahdollista hoitaa. Rakenneongelmatkaan eivät ole este toimintakyvylle. Kipu ja kireät lihakset ovat oire ja niille on olemassa syy, joka voidaan hoitaa ja laittaa keho kuntoon. Sain itse pullistuman 26-vuotiaana ja opiskelin siksi läpi maailman huiput, kuten Tom Myers, Gray Cook, Robert Schleip ja monia muita. Nyt yli 10 vuotta myöhemmin, selkäni on vahvempi kuin koskaan. Olen täydennyskouluttanut yli 1200 ammattilaista, mukana myös mm. HYKS, Ruissalon- ja Kankaanpään kuntoutuskeskus ja Porin Lääkäritalo. Valmennuksissani mukana jo yli 20,000 tavallista treenaajaa ja olen konsultoinut myös ammattiurheilijoita kuten Patrik Laine ja Nooralotta Neziri.” - Jukka Harju


"Olen aloittelemassa 3 kierrosta Jukan kanssa. Olin vuosi sitten välilevytyrän leikkauksessa ja jo ennen tuota tyrää ei ollut tietoakaan saada sormia edes lähelle lattiaan ja nyt saan ne jo lattiaan ja tavoite saada koko kämmenet:) eli kiitos ohjelmasta."

Riku Mäntylä

"16 vuotta kroonisesta selkäkivuista kärsineenä ja melkeinpä kaiken siihen kokeilleena olen yllättynyt. Vasta viikko treenejä takana ja särkylääkkeittä olen nukkunut neljä yötä 😲 Ainoo miinus puoli että "yölläkin pitää nousta vessaan"😂 ainaki pari kertaa. Toki kipua on edelleen, mutta selvästi vähemmän ja suurin osa varmasti johtuu jumeista jotka vetää kroppaa päin helevettiä ja siksipä tähän alettiinkin. Mieli ei myöskään ole niin maassa, on nimittäin taas uskoa ja toivoa kivuttomammasta elämästä vaikka vasta hyväksyin että en saa koskaan apua mistään. Ja lääkäri vielä meinasi heittää tämän yrittäjän työkyvyttömyyseläkettä hakemaan! Jännittävää huomata tilanne 11 viikon kuluttua...🙂"

Henni Niilekselä

"Perjantaina poikkesin lääkärintarkastuksessa ja lääkäri otti heti puheeksi tämän valmennuksen. Oli ihan fiiliksissä, koska on Jukan ahkera seuraaja ja tehnyt myös näitä harjoitteita. Ja eniten mä olin fiiliksissä, kun lääkäri oli niin tämän jutun takana. Lääkäri tsekkasi mun selän, jossa on aika paha skolioosi. Tuumasi siihen vaan, että näillä harjoitteluilla saat varmasti pidettyä selän kunnossa."

Miia Vilja

"Mulla 6 vkon jälkeen fyssari totesi ”ei sun kannata enää tänne tulla” ja pisti ohjelman ”korvan taakse” muita samanlaisia fascia kireyksiä ja selkäkipuisia varten. Myös duunilääkäri totesi että ”täytyy tutustua tuotteeseen, kun tuntuu noin hyvin auttavan”. Takana siis yli 3 v kipuilukierre, puhtaat reumatestit yms. Tää on rautaa👍"

Katja Laapotti

Mihin tämä perustuu ja miten tämä toimii?

Tämä kuulostaa erikoiselta, että verkkovalmennus voisi muka parantaa näitä ongelmia. Vaikka niin moni on kokenut, että kipeää selkää ei saa korjattua, vaikka on kokeiltu monet treenit, lääkkeet, hierojat, jopa leikkaus…

Uusin tutkimustieto kertoo, että vaikka selkäongelmien oireet ovat usein samantyyppisiä, niiden syyt voivat olla hyvin erilaisia. Tämä ohjelma ei perustu yhteen asiaan, vaan juuri siihen, että tutkitaan liikkuvuutta, kontrollia ja lihasten kuntoa erikseen ja treenataan niitä alueita, joissa ongelmia on. 

Ohjelman taustalla on paitsi pitkä kokemus, myös laaja tutkimus maailman huippujen tiedoista. (Myers, Cook, Sclheip, Stecco...) Lisäksi jo yli 11,000 osallistujan palautteet.

Monilla tilanne ei ole paha, mutta selässä, niskassa ja lantiossa on arkijäykkyyttä, joka ei estä mitään, mutta hidastaa ja ärsyttää.

Toisilla selkä on jumissa vain treenien jälkeen. Sekään ei arkea ja töitä estä, mutta asiaan voi vaikuttaa joka sekä helpottaa, että parantaa treeneissä kehittymistä!

Erittäin yleistä on, että kivut ovat vain vasemmalla tai oikealla puolella.

Tämä ohjelma ei ole pilleri, eikä pikakikka, tämä ei ole yhden liikesarjan kokeilu. 

Tämä ohjelma on laaja ja monipuolinen, joka hoitaa ensin sekä liikkuvuutta, että kontrollia, etsii ja hoitaa puolieroja ja vahvistaa sen jälkeen monipuolisesti ja toiminnallisesti. Tämä ei myöskään ole staattista venyttelyä, sillä se ei paranna tätä tilannetta.

Suurin osa saa radikaalin muutoksen jo ensimmäisellä viikolla. Toisilla, joilla ongelma on moninaisempi: kontrollissa ja faskian liikkuvuudessa on häiriöitä, ja päällä on saattanut olla pidempiaikainen tulehdus, tulokset näkyvät vasta useamman viikon kuluttua. MUTTA tuloksia tulee, kun noudattaa ohjelmaa!

Selkä saadaan kuntoon, kun tuki ja liikkuvuus hoidetaan nykyaikaisilla keinoilla. Leikkauksen jälkeenkin jokaisen on kuntoutettava itsensä. (Jos esim. pullistuma painaa hermoon niin, että maatessakin kipu on jatkuva ja kova, silloin pitää todennäköisesti leikata, mutta silti ja aina, pitää kuntouttaa tuki ja liikkuvuus jälkikäteen).

On kolme syytä miksi selkäkipuja ei saada kuntoon

Diagnoosi ja hoito eivät kohtaa

Usein ei testata, onko ongelma liikkuvuudessa, kontrollissa vai heikkoudessa. Siksi hoito osuu harvoin kohdilleen. Pahimmillaan näitä ei testata ollenkaan, otetaan vain kuvat rakenteista. Ne eivät kerro toimintakyvystä vielä mitään.

Hoito ei kata kolmea kriittistä aluetta

Selkää pitää aina hoitaa "kolmesta kulmasta"  tarkoituksen mukaisesti: liikkuvuus, kontrolli ja vahvistus. Yksittäiset keinot eivät auta. Lisäksi vahvistus pitää olla niin sanotusti ”integroivaa”. Pelkkä spesifi vatsalihasten ja selkälihasten vahvistus ei toimi. Liikkeitten pitää olla kokonaisvaltaisiaia, kädet ja jalat mukana.

Johdonmukaisuus ja jatkuvuus puuttuu

Terve selkä vaatii kattavan, johdonmukaisen ja progressiivisen ohjelman. Usein hoidoksi annetaan vain muutama liike ja ohjeistetaan tekemään niitä joku tietty toistomäärä. Sitten käydään jonkin ajan päästä näyttämässä. Tämä ei toimi. Oikeassa ohjelmassa on alusta pitäen suunnitelma, jossa johdonmukaisesti hoidetaan kaikki alueet ja liikkeiden kuormitusta ja kompleksisuutta lisätään asteittain.Tämä valmennus ei vain yritä helpottaa oiretta, vaan palauttaa toimintakyvyn hoitamalla syyn. Saavutat ryhdikkään asennon, hyvän tuen ja liikkuvuuden, joiden kanssa selkäsi kestää!

Jos olet jo tehnyt liikkuvuus- ja kontrolliharjoitteita ilman tuloksia, tämä ohjelma on todennäköisesti monipuolisempi ja progressiivisempi ja tuo siksi tuloksia. Jos taas sait yksilöllisellä ohjelmalla avun, tämä ohjelma pitää sinut kunnossa ja kuljettaa sinua eteenpäin. Selkäsi ei ole vain terve, vaan myös vahva ja kestää reippaankin liikunnan!

100 % tulostakuu!

Jos tämä ohjelma ei tuo tuloksia, vaikka noudatat sitä, saat kaikki rahasi takaisin. Kyllä. Jokaisen sentin. Lähetät vain viestin asiakaspalveluun [email protected] ja hoidamme asian kuntoon.

Laatu korvaa määrän - Kontrollia ja liikkuvuutta, ei voimaa ja kestävyyttä

Ongelma ei yleensä ole voiman puute, vaan enemmän se, miten aivot käskyttävät lihaksia. 

Rankaa tukevat lihakset eivät ole aktiiviset. Syy tähän voi taas johtua useasta asiasta ja siksi hoito pitää olla kolmiosainen: faskialiikkuvuus, asento- ja liikehallinta, sekä laadukas asteittainen toiminnallinen vahvistaminen.

Mikä ero on voiman ja pinnallisten lihasten treenaamisella ja kontrolliharjoituksilla?

Pinnallisten lihasten vahvistaminen on perinteistä kuntotreeniä tai yksittäisen lihaksen, tai lihasryhmän vahvistamista. Käypä hoito -suositus selkäkipuihin on edelleen keskivartalon lihasten vahvistaminen. Tämä tarkoittaa periaatteessa tavallisia vatsa- ja selkäliikkeitä, jotka ovat käytännössä ainoastaan pinnallisten lihasten vahvistamista.

Kontrolliharjoittelulla treenataan niitä liikkeitä; liikekaavoja, joissa keholla on ongelmia. Esimerkkinä tietyt lihakset eivät aktivoidu kunnolla, eikä ranka saa tukea, vaan toiset lihakset ovat ylitöissä. Tämä johtaa ylitöissä olevien lihasten jumiutumiseen. Kontrolliharjoitteet voivat olla hyvinkin pieniä ja kevyitä, jotta saadaan juuri halutut lihakset töihin. 

Iskias ja Niska-Hartia ongelmat

   Iskias hermon ongelmat tulevat käytännössä aina joko siitä, että selkärangassa on ongelma joka painaa tätä hermoa tai siitä, että pakarassa piriformis on kiristynyt. Tämä valmennus hoitaa molemmat syyt, sekä rangan asennon, että pakaran lihakset.

   Niska-hartia alueen, eli rangan yläosan ongelmien syy, on paitsi kaularangan ja lapaluiden asentovirheissä, usein kireässä takaketjussa ja lantion virheasennossa. Tämä valmennus hoitaa nämä syyt ja tietenkin myös itse niska-hartia alueen pehmytkudokset.

 

Kaikki harjoitteet pystyy tekemään kotona.

Moni on ehkä kokeillutkin harjoittelua saamatta tuloksia.  Jos tuloksia ei ole tullut, tähän on yleensä kolme syytä:

 1. Ohjelma ei ole ollut riittävän monipuolinen. Monet saavat vain esim. kolme liikettä. Se ei missään nimessä riitä. Keho vaatii monipuolista liikettä monesta suunnasta
 2. Ohjelma ei ole sisältänyt liikkuvuuksia: jos faskia on jumissa, saa kontrolliliikkeitä tehdä tuhansia ja tuhansia saamatta juurikaan vaikutusta. Faskialiikkuvuus pitää olla osa ohjelmaa.
 3. Ohjelma ei ole edennyt, vaan samoja liikkeitä on hinkattu liikaa. Luulisi, että liikelaatu paranee, kun yhtä ja samaa liikettä hinkataan paljon, mutta todellisuudessa aivot tarvitsevat vaihtelua ja kun liikkeitä vaihdellaan, niissä edetään ja niitä kierrätetään, tulos on eksponentiaalisesti nopeampi.

Vahvistamisella on paikkansa.

Kun pohjat on saatu kuntoon, eli tuki ja liikkuvuus tai ”kontrolli”, sen jälkeen ranka pitää integroida käsiin ja jalkoihin. Se ei riitä, että selkä on kunnossa ja kivuton kun makaamme, sen pitää kestää arki ja treenit, eli erilaiset ja kyykyt ja nostot, kantaminen ja tietysti kaikki liikunta.

Tämä ohjelma yhdistää liikkuvuuden ja tukilihasten aktivoinnin + lihasten vahvistamisen toiminnallisesti (ojennukset, koukistukset, taivutukset ja kierrot, kaikki suunnat) + integroinnin työntöihin, vetoihin ja kyykkyihin.

Toiminnallista selkätreeniä tehdään 5-20 minuuttia ja 3-5 kertaa viikossa.

Alkutestien ja ohjeistuksen perusteella valitset itsellesi sopivan polun.

Ohjelman materiaali jää sinulle ikuisiksi ajoiksi!

Meillä käy maksuvälineenä myös Edenred, Smartum, ePassi ja Eazybreak -maksutavat (katso maksuohjeet tältä sivulta usein kysytyistä kysymyksistä). Kirjautumissivu ja Tunnukset tulevat s-postiisi heti ja ovat loppuelämän käytössä. Asiakaspalvelu: [email protected]

Ohjelma on todellinen valmennus, joka kuljettaa sinua eteenpäin

Testien perusteella valitset oman prioriteettisi, onko se liikkuvuus, tuki vai molemmat. Löydät myös ja tärkeimmät hoitokohdat ja seuraat kehitystäsi. Otat selän kuntosi omaan hallintaan ja tiedät missä mennään.

Ensimmäisellä viikolla treenataan myös aktivointiharjoitukset, jotka aloittaa tervehtymisen ja opetat kehosi toimimaan halutulla tavalla, osan kaksi treenejä varten

Tällä jaksolla jatketaan kontrollitreeniä ja aletana kehittää liikkuvuutta, tukea ja aletana heti tehdä integraatioharjoituksia, eli käyttää käsiä ja jalkoja, jotta selkäsi oppii kestämään kaiken liikkeen ja tukemaan kaikkea liikettä.

Kuuden viikon etenevä ja vaihteleva ohjelma: 5 min treenejä joista koostetaan sinun oma tilanteesi ja ajankäyttösi mukaan viikko ohjelma. Treenejä tehdään 5-20 min kerrallaan ja 3-5 kertaa viikossa.

90 päivän ylläpitojakso: 5min liikepattereista valitaan sinulle tärkeimmät, ovat ne sitten tukea, liikkuvuutta tai vahvistusta, ja rakennetaan oma ohjelma, joka on 5-10min 2-3 kertaa viikossa. Lisäksi saat erilliset sarjat, joita voi käyttää aamuisin, iltaisin ja ongelma tilanteissa tarpeen mukaan.

LISÄKSI tällä jaksolla aletaan rakentaa kehon voimaa, että se kestää nostamisen ja liikunnan. Opetamme kehoon liikekaavat, jotta oikeat lihakset aktivoituvat ja rakennat liikkuvuuden/kontrollin, jotta nivelet ovat oikeissa asennoissa kun nostetaan kuormia. Tämän jälkeen kuormitusta voi alkaa lisätä. Itse pääsin pullistuman kuntoutuksen jälkeen yli 160 kilon maastavetoon ilman vyötä (koska tuki tulee sisältä) ja selkäni on terve

Ohjeet mitä ja miten käyttää ohjelmaa jatkossa. Lihaksia ei voi kukaan niksauttaa tai manipuloida vahvempaan kuntoon. Jos lihaksia ei harjoiteta, ne heikkenevät ja aiheuttavat ongelmia. Siksi tämän ohjelman harjoituksia tullaan käyttämään jatkossakin. Niin ja ne ovat käytössäsi lopun elämääsi! Oikeilla liikkeillä selän kunto pidetään normaalina muutamalla minuutilla viikossa. Tilanteissa, joissa esim. istutaan pitkä aika matkustaessa tai tehdään kova treeni, sinulle löytyy aina sarjat joilla palautat tilanteen nopeasti. Lopun elämääsi.

Tämä ohjelma antaa sinulle kaiken tämän

Miten hoidat selkää kotona, vaikka se olisi aivan jumissa tai jopa pullistuma tms.

Miten testaat, onko ongelma liikkuvuudessa vai tuessa vai molemmissa

Selkäkipu tarvitsee aina hierontaa tai niksauttelua? Ei tarvitse, mutta se vaatii aina liikkuvuus ja tukilihastreeniä. Saat myös tiedon onko hieronta sinulle hyödyllinen vai haitallinen ja mitä kohtaa kannattaa hieroa ja mitä ei saa hieroa.

Kipulääkkeet ja relaksantit hoitavat selkäkipua, vai mitä? Eivät hoida, ne helpottavat oiretta ja niiden tehtävä on akuuteissa tilanteissa vain antaa mahdollisuus tehdä syytä hoitavia harjoituksia.

Äärimmäinen kipu tarvitsee leikkauksen? Joskus tarvitsee, mutta yleensä ei. Jos ongelma on heikko kontrolli, sitä ei leikkaus paranna. Jos kipu on päällä 24/7 ja pullistuman on todettu kuvissa painavan hermoa neutraalissakin asennossa, silloin leikkaus voi olla paikallaan ja sen jälkeen tarvitaan ekstra paljon kuntoutusta.

Kuusi tapaa testata, missä todellinen ongelman syy on

 • ko. alueen kontrolli
 • koko kehon liikekaavaongelma
 • faskialiikkuvuus
 • lihastoimintaketjun liikekompensaatio
 • vasemman ja oikean puolierot
 • ergonomia ja päivärytmi

Neljä erilaista metodia harjoittaa selän kuntoa

 • spesifi kontrolli
 • faskialiikkuvuus
 • pehmytkudosten hoito välineillä
 • kokonaiset liikekaavat

Lisäksi: 

 • Miten löydät omat liikkuvuusrajoitteet ja puolierot ja hoidat niitä
 • Miten todennat tuloksia, eli mittaat, miten valmennus toimii ja mikä sinulla toimii
 • Miten hoidat akuuttia kipua
 • Miten hoidat jäykkää selkää
 • Miten hoidat puolieroja, eli jos kipu on vain toisella puolella
 • Miten hoidat niska-hartia alueen erikseen
 • Miten saat jalat ja pakarat tukemaan selkäsi toimintaa
 • Missä tilanteessa ei missään nimessä saisi treenata
 • Missä tilanteessa ei missään nimessä saisi maata paikallaan
 • Missä tilanteessa lääkkeistä on vain haittaa ja koska taas tulehduskipulääke kannattaa ottaa
 • Missä tilanteessa leikkaus ei auta ja missä tilanteessa sitä kannattaa miettiä ja koska tehdä päätös
 • Koska selkää ei saisi missään tapauksessa hieroa, ja koska hieronta on hyväksi ja mitä lihaksia pitää hieroa
 • Mitä tehdä, kun ei meinaa pystyä edes kävelemään
 • Mitä tehdä, kun on muuten kunnossa, mutta treeni vetää jumiin tai kipeäksi
 • Mitä tehdä, jos vaiva on jo kymmeniä vuosia vanha
 • Koska on ok levätä 100 %, ja kuinka kauan ja mitä lepojakson aikana pitäisi tehdä
 • Koska on ok alkaa treenata kovempaa, ja mistä tietää missä rajat ja miten rajoja siirretään, eli saadaan selkä kestämään enemmän.

Sano hyvästit kipuilevalle, jäykälle tai yliliikkuvalle selälle ja kipuilulle!

Toiminnallinen selkätreeni -kurssin hinta on 97€.Ohjelman materiaali jää sinulle ikuisiksi ajoiksi! Meillä käy maksuvälineenä Edenred, Smartum, ePassi ja Eazybreak -maksutavat (katso maksuohjeet tältä sivulta usein kysytyistä kysymyksistä). Kirjautumissivu ja tunnukset tulevat s-postiisi heti ja ovat loppuelämän käytössä. Asiakaspalvelu: [email protected]

Hieronnan rooli selän hoidossa

Miksi hieronta ei aina auta jäykkyyteen ja treeni itse asiassa parantaa sitä? Jos jäykkyys on kompensaatio muualla olevasta heikkoudesta, vain heikon alueen vahvistaminen poistaa jäykkyyden. Muuten se palaa aina takaisin vaikka kuinka hieroisi.

Jos jäykkyys on reaktio esim. nikamien huonoon asentoon, eli ns. ”suojakramppi” hieronta pahentaa asiaa. Ensin pitää hoitaa asento kuntoon ja silloin lihakset yleensä laukeavat itse, mutta joskus ne on hyvä hieroa tai rullata auki, mutta vasta jälkikäteen.

Hieronta on loistava työkalu kun on otettu selvää missä todellinen syy on ja tiedetään mitkä paikat saa ja pitää avata.

Manipulaation rooli selän hoidossa

Kun esim. lantio tai nikamat ovat vinksallaan, se johtuu aina jostain: jokin paikka on kireällä ja jokin löysällä (joskus tietysti syynä on onnettomuus, mutta seuraus on sama). 

Manipulaatiolla asento saadaan korjattua, mutta se yleensä palaa takaisin, jos ei aleta sen jälkeen tehdä korjaavaa treeniä. Asentoa voi siis korjata manipuloimalla, mutta jotta se ei palaa takaisin väärään asentoon, pitää korjata oma liikkuvuus, tuki ja asennonhallinta. Silloin asento säilyy. Sama nikamissa. Joskus manipulaatiota ei edes tarvita, vaan asento saadaan korjattua treenillä. Joskus taas on hyvä ja tarpeellinen käydä manipuloimassa ja jatkaa sitten harjoitusta.

Lääkkeiden rooli selän hoidossa

Usein kun jäykkää tai kipeää selkää menee näyttämään lääkärille, tuloksena on pieni saikku ja tulehduskipulääkkeitä / relaksantteja. Tämä ”hoito” annetaan valitettavasti usein ilman, että ollenkaan diagnosoidaan syytä. Diagnoosi pitää tehdä testien ja tarvittaessa kuvausten perusteella. Hyvät lääkärit tekevät tätä. 

Jos olet saanut vain lääkkeet, hoitosi on jätetty pahasti kesken. Jos selkä on joskus mennyt siihen kuntoon, että lääkkeitä on jouduttu käyttämään, on erittäin tärkeää aloittaa selän treenaaminen. 

Tulehdus ja kipu ovat seurauksia jostain, ne on OIREITA eivät syitä. Pelkkä oireen lääkitseminen ei muuta syytä mihinkään. 

Syynä selkäkipuihin voi olla kireät lihakset / faskiat, rappeuma, pullistuma, ahtauma tms. Lääkkeiden rooli on helpottaa tilannetta hetkellisesti, että korjaavat toimenpiteet, eli harjoitukset, pystytään tekemään. 

Korjaaminen tehdään treenaamalla ongelmien syy, eli liikkuvuus / tuki / lihasheikkous kuntoon. Pehmytkudosten tehtävä (yhdessä aivojen kanssa) on tuke rakenteita ja hoitaa asento- ja liikehallinta. Jos nämä eivät riitä, tai kipu on päällä 24/7 niin pahasti, että edes yksinkertaisia kipusarjan liikkeitä ei pystytä tekemään, silloin tarvitaan magneettikuva ja mahdollisesti leikkaus.

Leikkausten rooli selän hoidossa

Leikkaus tarvitaan tilanteissa, missä magneetissa on todettu ”rakenteellinen muutos” eli jokin, esim. radikaalin iso pullistuma, painaa hermoa niin paljon, että kipu on jatkuva ja estää kaiken liikkeen. Leikkauksien tehottomuudesta on uutisoitu paljon ja tämä johtuu siitä, että leikkaus ei paranna liikkuvuutta eikä tukea. 

Jos ongelmana on liikkuvuus tai kontrollihäiriö, oire on kipu, mutta tuota syytä ei saada leikkauksella parannettua. Esim. kuvauksessa todettu pullistuma, leikataan se, mutta ei tehdä kunnon kuntoutusohjelmaa, oire, eli nikamien väärä asento (joka johtuu huonosta tuesta) ei parane mihinkään ja kivut jatkuvat.

Suurin osa, siis ylivoimaisesti suurin osa pullistumista saadaan hoidettua treenillä. Eli rakennetaan liikkuvuus ja tuki missä nikamat pysyvät oikeassa paikassa ja sallivat taivutukset ja kierrot ilman, että hermot joutuvat pinteeseen. Terveellä tuella ja liikkuvuudella, pullistumat alkavat ”surkastua” mutta mikä tärkeintä, pullistuma ei vie toimintakykyä Suurimalla osalla yli 50 vuotiaista ja itse asiassa 25 prosentilla 40-50 vuotiaista on kaikilla pullistuma, mutta he eivät edes huomaa sitä, jos lihaksisto ja kontrolli ovat kunnossa.

Sain itse pullistuman 26-vuotiaana ja 34-vuotiaana kun viimeksi kuvattiin, on edelleen pullistumaa mutta silti vedin yli 150 kiloa maasta ilman vyötä. Rakenne ei ratkaise toimintakykyä. Tämä on todistettu: viite paindemic.

Minä hoidan jo selkääni liikunnalla, jumpilla ja pilateksella, tarviiko tätä ohjelmaa lisäksi vielä mihinkään?

Liikunta, treenaaminen liittyy yleensä suorituskyvyn parantamiseen, se on treenaamisen tarkoitus. Tässä käytetään siis aina pinnallisia, liikuttavia lihaksia, eikä tämä paranna liikkuvuutta (joka siis ei ole liikerataa vaan pääasiassa faskiakerrosten liukua) ja asento/liikekontrollia. Siksi liikunta ei aina paranna selkää ja taas yksipuolinen ja liian kova treeni taas rikkoo selän. 

Nykyään jo 14-vuotiailla on rasitusmurtumia selässä. Treeni on ohjelmoitu todella huonosti. Tukiharjoitukset puuttuvat osaltaan siksi, että se ei tunnu rasittavalta ja siksi luullaan, että siitä ei ole hyötyä. Tämä uskomus käy monen selän tuhoksi - valitettavasti jopa monen nuoren.

Tärkeää on myös, että jos treenaa esimeriksi pilatesta, niin pitää silti erikseen tehdä ”integraatio” liikkeitä. Vaikka selän asennon osaisi hallita pilatesmatolla tai laitteessa, arkisten tilanteiden tai liikunnan nopeampi tempo haastaa enemmän ja silloin tietoinen hallinta ei riitä, vaan tarvitaan reaktioita ja liikekaavoja, joissa jalat ja kädet ovat aktiivisesti mukana.

Eli vertauskuvallisesti: pitää osata ajaa pyörällä hyvin arkisessa maastossa, eikä pelkästää apurattaiden avulla turvallisesti kotipihalla.

Tämä ohjelma sisältää todella kattavan valmennuksen, jolla selkä treenataan askel askeleelta terveeksi ja vahvaksi. Jotta tämä ohjelma olisi mahdollisimman tehokas ja antaa sinulle välineet lopuksi elämää, lisäämme siihen muutaman bonuksen.

Lähde mukaan toiminnalliseen selkätreeniin nyt. Se on edullisempi kuin kaksi käyntiä hierojalla ja saat tästä ohjelmasta avun loppuelämäksesi. Ohjelman materiaali jää sinulle ikuisiksi ajoiksi!

Toiminnallinen selkätreeni -kurssin hinta on 97€! Meillä käy maksuvälineenä Edenred, Smartum, ePassi ja Eazybreak -maksutavat (katso maksuohjeet tältä sivulta usein kysytyistä kysymyksistä). Kirjautumissivu ja tunnukset tulevat s-postiisi heti ja ovat loppuelämän käytössä. Asiakaspalvelu: [email protected]

Aloita nyt!

Kysymyksiä ja vastauksia

Vaikka olisit jo kokeillut lääkkeet, hieronnan, venyttelyn, vahvistamisen, jopa kontrolliharjoitukset, uskallan väittää, ettet ole kokeillut kombinaatiota jossa samanaikaisesti hoidetaan liikkuvuus oikeisiin paikkoihin, kontrolli oikeisiin ja sen jälkeen vasta liikkeiden vahvistus. Uskallan väittää, että oikea järjestys kaikilla näillä sekä laajempi lähestyminen kuin muutamat harjoitukset, tuovat kokonaisuutena tuloksia, joita et ole ennen saanut.

Kun selkäsi on leikattu, siellä on todennäköisesti joko ”tehty tilaa” tai laitettu rautaa tukemaan tiettyjä nikamia. Molemmissa tapauksissa sinulle olisi kuulunut antaa todella tehokas kuntoutusohjelma, jossa kehitetään rankasi tukea kaikessa liikkeessä. Eli tämä ohjelma sopii aivan loistavasti ja sanoisin, että se on pakollinen kaikille, joilla selkä on leikattu, ettei joutuisi uusintaleikkaukseen. Leikkaus sinänsä ei paranna lihaksistoa, se vain antaa mahdollisuuden. Sen jälkeen toimintakykysi on täysin kiinni siitä, miten kuntoutat, huollat ja treenaat.

Tämä koko ohjelma perustuu oman pullistumani kuntoutukseen. Tämä ohjelma rakentaa tuen jotta nikamat eivät paina kudoksia, eli tämä ohjelma on ehkä se tärkein asia mitä pullistuman kanssa voi tehdä.

Tämä sopii loistavaksi tueksi kuntoutukseen ja monille on käynyt niin, että kuntoutuskäyntejä saa harventaa ja jakso lyhentää kun treenaa ohjelmaa kotona. Osaava kuntouttaja osaa myös käyttää tätä ohjelmaa ja treenata sitä sinun kanssa.

Tämä ohjelma perustuu anatomiaan, fysiologiaan, uusimpaan tutkimukseen sekä meidän valmennuksessa satojen ja maailmalla tuhansien ihmisten kokemukseen. Ohjelma toimii, mutta tietenkin vain jos sitä noudattaa. Noudattaminen ei tarkoita vain toistojen tekemistä vaan koko ohjelman noudattamista ja siinä joutuu itse testaamaan itseään (tähän saa selkeät ohjeet) ja säätämään ohjelmaa testien ja oman kokemuksen perusteella (tähän saa avun). Tätä samaa voi tehdä terapeutin kanssa, mutta jos treenaat kerran viikossa terapeutin kanssa, maksat 75-95€ viikossa ja silti joudut tekemään kotona 2-4 treeniä lisää

Kun asennossa on virheitä, se johtuu tai johtaa aina faskian asentohäiriöön ja aivojen kontrollihäiriöön. Asento saadaan korjattua, mutta se pysyy vain hetken, mikäli uutta asentoa ei ”ohjelmoida aivoihin” ja avata faskiaa kireältä puolelta. Eli manipulaation jälkeen pitäisi aina aloittaa kuntoutusohjelma. Tämä sopii siihen parhaalla mahdollisella tavalla.

Vaikka kontrolliharjoittelu on nyt kuuma juttu ja se on tärkeä, niin se ei ole yksin autuaaksi tekevä. Se ei paranna faskiakiinnikkeitä (kuivuutta, ”jähmetystä” ja fibriinisiltoja) se ei myöskään yksin vahvista kokonaisia liikekaavoja kuten kyykkyjä ja maastanostoja. Lisäksi usein ei testata liikkeiden vaikuttavuutta, ja liikkeitä annetaan vain pari kolme. Tämä ohjelma auttaa sinua näissä kolmessa eri kohdassa, saat testin sekä etenevät ohjelman, jotta tulokset voidaan taata.

Hieronta on loistava työkalu, JOS on testien kautta todettu mitkä paikat vetävät mitäkin paikkaa kireälle ja on todettu, ettei kireys ole suojamekanismi ja kontrollin on todettu olevan kunnossa. Ettei vain lähdetä löystyttämään lihaksia, jotka tukevat rankaa, jos siellä on ongelma. Nikamat tarvitsevat tukea ja jos lihaksia löysätään, tuki pettää ja voi aiheuttaa pahempaa kipua. 

Tämä harjoittelu on selkäongelmissa tärkeämpää kuin hieronta ja tulee ensin. Hieronta tulee tämän jälkeen tueksi ja sen pitäisi kohdistua pääasiassa jalkoihin ja mm. rintaan / etuolkapäähän, jotta keho ei vedä itseään kasaan. Selälle pitäisi tehdä pääasiassa erittäin kevyttä ja aktivoivaa käsittelyä.

Laadukas selkätreeni tulisi kuulua jokaisen arkeen ja erityisen tärkeänä jokaisen liikkujan treeniohjelmaan, lajista huolimatta. Selkäongelmat ovat yleisin tuki- ja liikuntaelin ongelma ja jopa 60 % työikäisistä kokee niitä. Jokaisen tulisi treenata tätä osana arkea, jotta työ- ja toimintakyky säilyisi vanhuuteen asti eivätkä treenit aiheuta ongelmia, vaan kuntoilu ja treenaaminen voi jatkua aina.

Monet ovat saaneet selän kanssa ohjeita tehdä ”jumppaa” usein liikkeitä joihin eivät oikeasti pysty. Ei ole ihme ettei tuloksia tule ja motivaatiokin laskee. Tosin joskus voi olla, että on saanut hyviä kontrolliharjoitteita, mutta koska ne ovat hankalia, vähän kuin ekaluokkalaisena lukemaan opettelu, niin ei niitä jaksanut tehdä. Jos syynä on huonot ja liian haastavat liikkeet, tuloksia tulee ohjelmaa vaihtamalla. Jos syynä on ollut lyhyt pinna, silloin apuna ovat kaksi asiaa. Ensin pitää tiedostaa, ettei liikkeiden kuulukaan mennä heti ”täydellisesti”, vaan niitä treenataan, ja sitä mukaan kun kehittyy, niin sitä mukaan selän kunto paranee. Toiseksi, riittävä vaihtelu tuo paljon mielekkyyttä. Samoja liikkeitä ei tarvitse hinkata päivästä toiseen.

Jos et sijoita 15min kolme kertaa viikossa, tai 5min viisi kertaa viikossa, sitten on hyväksyttävä se, että selkä on kipeä ja jumissa ja otettava vastuu siitä ja elettävä sen kanssa. Samassa ajassa kun luit tätä tekstiä, olisit jo tehnyt treenin :)

 

En voi tehdä tästä nopeampaa tai helpompaa kuin tämä. Minä kerron miten asiat tehdään fiksusti, järkevästi, oikein ja tehokkaasti, mutta sinulle jää treeniin tekeminen. Kuvittele millaista elämäsi on, jos selän kuntoa ei enää tarvitse miettiä tai kärsiä kivuista? Mielestäni se on hyvä syy sijoittaa 45 minuuttia viikossa treenaamiseen.

Niska-hartia-alueen kivut ja jäykkyys ovat erittäin yleisiä ja moni on kokenut miten kipulääkkeet, geelit ja alueen hieronta eivät poista oiretta. Ne voivat helpottaa sitä hetkeksi, mutta eivät poista sitä. Tämä johtuu siitä, että alueen kudosten kipu ja jäykkyys on oire, ei syy. Oiretta hoitamalla ilman syyn hoitamista, oire palaa aina takaisin. 

Kivun syy on periaatteessa aina sama; joko alueen pehmytkudosten yli- tai alirasitus. Pidämme käsiä nykyään niin paljon edessä mm. koneella ollessa, puhelinta käyttäessä, ruokaillessa ja ajaessa, että yläselän kudokset ovat jatkuvassa venytyksessä ja pienessä jännityksessä. Tällöin pehmytkudos ei saa sille tarvittavaa pumppaavaa liikettä eikä se palaudu välillä oikeaan asentoon, jossa kudokset voisivat rentoutua.

Tämä syy hoidetaan treenaamalla oikeaa asentoa ja treenaamalla kyseistä aluetta, jotta sen normaali nestekierto ja lihaskalvokerrosten ”liuku” palautuisivat. Toiminnallinen selkätreeni sisältää harjoitteet, joiden avulla tämä alue treenataan takaisin normaaliin tilaan, ja se kestää silloin enemmän. Silloin selkä kestää normaalia arkirasitusta, eli sen että teet työsi ja tulet tekemään ne ilman kipuja.

Toinen syy tämän alueen kipuun piilee takareisissä: istumisen tai ylitreenaamisen johdosta takareiden lihaskalvo menettää liukua / joustoa, minkä seurauksena lantio siirtyy seistessä keskilinjan etupuolelle ja ylävartalo kompensoit tätä kääntymällä eteen. Jos takareisiä ei hoideta palauttamalla faskian normaali tila, oire ei koskaan poistu. 

Toiminnallinen selkätreeni sisältää koko takaketjun hoidon ja oikean asennon treenaamisen, jotta ryhtisi suoristuu ja näin ylävartalosi ei ole lysyssä, vaan pysyy oikeassa asennossa keskellä.

Alaselkäongelmat johtuvat karkeasti ottaen joko huonosta liikkuvuudesta, eli pehmytkudoksissa on menetetty normaali joustavuus ja faskian liuku, jolloin ne tuottavat kipua liikkeessä ja samalla estävät tukilihasten normaalit reaktiot. Selkärangassa ei ole ”pumppua”, joka liikuttaisi nesteitä, niitä liikuttaa vain liike.

 

Toinen syy on selän syvien tukilihasten huono kunto. Jos tukilihakset eivät ylläpidä nikamien normaalia asentoa paikallaan tai eivät ehdi reagoida liikkeeseen, nikamat pääsevät liikkumaan väärin ja aiheuttavat kipua painaen pehmytkudoksia. Tämä voi pahimmillaan aiheuttaa välilevyongelmia. 

 

Näitä ongelmia lihasten rentouttamien pahentaa ja esimerkiksi hieronta voi olla tosi huono ratkaisu. Koska lihakset ovat jo liian huonossa kunnossa, ja tämä asia korjaantuu vain treenaamalla niitä. Toiminnallinen selkätreeni sisältää tukilihasten treenit, eli me laitamme ne tekemään työnsä niin paikallaan kuin liikkeessä sekä pitämään ranka oikeassa asennossa. Sen jälkeen kun tukilihasten yhteys ja reaktiot on korjattu, aletaan vahvistaa kokonaisia liikekaavoja, eli pystyt taas turvallisesti nostamaan ja kantamaan esineitä ja harrastamaan kuormittavaakin liikuntaa.

Iskiashermo on pitkä hermo, jonka kaksi tyypillisintä ongelmaa on se, että pehmytkudos painaa sitä joko alaselässä tai pakarassa. Iskiaan yhteydessä puhutaan joskus ”piriformis syndroomasta”. Vaikka tämä on hieno sana ja kuulostaa kohtalokkaalta, se ei tarkoita mitään muuta, kuin sitä, että ison pakaralihaksen alla sijaitseva pirifosmislihas, jonka läpi tuo iskiashermo kulkee, on vain jumissa.

Toinen paikka missä issias aiheuttaa ongelmia on siis selkäranka, missä heikossa kunnossa olevat välilevyt painavat sitä.

Paine hermoon aiheuttaa välitöntä kipua ja se heijastuu usein kantapäähän saakka. Iskiaskipu voi vaihdella viikonkin sisällä; joskus todella kipeä, joskus sitä ei edes huomaa. Tämä johtuu siitä, että hermoa ympäröivien kudosten tila voi vaihdella todella nopeasti. Liian pitkä istuminen ilman liikettä voi aiheuttaa paineen, joka ”jää päälle” kuin myös väärällä kuormituksella tehty treeni (liian kova tai liian yksipuolinen).

Iskiaskivun tärkein hoito on palauttaa hermoa ympäröivien kudosten normaalitila. Kudokset eivät saa painaa hermoa. Tämä tehdään hoitamalla kalvot ja lihakset normaaliin kuntoon kantapäästä selkään saakka. Kudoksiin palautetaan normaali joustavuus ja liike, selkärankaan palautetaan normaali tuki, jotta nikamat pysyvät paikoillaan, eivätkä aiheuta ylimääräistä painetta.

Esimerkiksi se käsitys, että välilevynpullistuma aiheuttaa automaattisesti kipua ja vaatii leikkausta, on todistettu vääräksi.

Hoitamalla kudosten liikkuvuutta, treenaamalla liikekontrollia sekä vahvistamalla lihaksia saadaan palautettua nikamien normaaliasento, mikä puolestaan tekee lisää tilaa välilevyille.

Leikkaus tai lääkkeet eivät tee mitään näistä. Vasta, jos kuvauksissa on todettu täydellinen välilevyn rappeuma tai se painaa hermoa niin paljon, että kipu on 24/7 eikä kontrolliharjoitteita pysty edes aloittamaan, silloin ja vasta silloin leikkaus tulee kysymykseen ja sen jälkeen kuntoutus on aloitettava välittömästi tai oireet palaavat.

Joten älä mieti leikkausta, ennen kuin olet treenannut aluetta oikein.

Monet kokevat kipua ja jäykkyyttä vain toisella puolella kehoa. Tämä on erittäin yleistä ja näissä tapauksissa voidaan aina testeissä todeta, että heikkous ja kireys ovat eri puolilla. Heikkous voi olla suoraan tietyn lihaksen heikkoutta, mutta useimmin se on niin sanottu kontrollivirhe, eli lihas on kyllä toimiva, mutta aivot eivät vaan hermota sitä normaalisti.

Liikkuvuus ja kontrollihäiriöt kulkevat aina yhdessä, sillä pitkään jatkunut virheasento tai virheellinen liikekaava johtaa väistämättä faskian liikkuvuushäiriöihin. Näissä tapauksissa on korjattava molemmat. Pelkkä faskiakäsittely tai harjoittelu ei riitä, eikä pelkkä kontrolliharjoittelukaan. Ne on yhdistettävä.

Näissä tilanteissa on liikkeissä oltava huolellinen, että vasen ja oikea puoli treenataan eri tavalla. Valmiiksi jäykkää lihasta ei saa alkaa vahvistamaan eikä heikkoa ensisijaisesti venyttämään. 

Toiminnallinen selkätreeni sisältää kaikista harjoitteista vasen-oikea erottelun ja opettaa tunnistamaan puolierot sekä antaa ohjeet kuinka häiriöpuolia treenataan erikseen.

Jäykkä selkä ei aina aiheuta kipuja, se on vain vähän ärsyttävä ja saattaa haitata ainoastaan liikuntaa. Jäykkyys ei kuitenkaan ole mitenkään rakenteellista ja sen pystyy hoitamaan. Syynä voi olla joko aivan normaali kudosten huono kunto, joka johtuu kuivumisesta, yli- tai alirasituksesta tai jäykkyys voi olla suojamekanismi huonosti tuetulle rangalle. Staattinen venyttely ei tässä auta, vaan ensin on varmistettava, että jäykkyys ei ole suojamekanismi, mikä tehdään kontrollitesteillä ja harjoituksilla. Sen jälkeen kudoksiin aletaan palauttaa normaalia joustavuutta dynaamisilla liikkuvuusharjoituksilla, sekä faskiahoitovälineillä.

Meillä käy maksuvälineenä Edenred, Smartum, ePassi ja Eazybreak -onlinemaksutavat.

Käyttöpaikan löydät nimeltä AFT.fi tai AFT Oy. Kun olet maksanut, välitä kuitti tai koodi info@aft.fi niin niin lähetämme sinulle tunnukset kurssille. Liikuntaedulla maksaessasi palveluntarjoaja joskus pyytää vahvistusta, mutta älä välitä siitä vaan laita vain koodi/kuitti meille.

Mikäli sinulla on,

ePassi: Maksa ePassin mobiilisovelluksella kurssin hinta. Voit maksaa “avoimen summan", tai minkä tahansa tuotteen muuttamalla vain hinnan kurssin hintaiseksi. 

Smartum: Voit maksaa Smartumin nettisivuilla tai MobilePayssä. Laita kurssin summa maksuun ja kuvakaappaus/kuitti Emmiinalle.

Edenred: Maksa Edenredin nettisivuilla kurssin maksu.

Eazybreak-sovellus: Valitse toimipaikkamme nimi (AFT.fi tai Natural Bootcamp Oy) sovelluksesta, vahvista setelin arvo ja valitse Maksa.

Eazybreak-maksu tekstiviestillä: Lähetä toimipaikkakoodi PBK2 ja setelin arvo tekstiviestinä numeroon 18171 (esim. PBK2 97.00).

Anatomic Functional Training Oy (Y-tunnus 2569368-3) on täysin suomalainen yritys. Foamroller.fi verkkokaupassa meillä on laaja valikoima kehonhuoltovälineitä, aft.fi sivuilta ja AFT:n sosiaalisen median kanavista (Facebook ja Youtube) löydät paljon ilmaista tietoa tuki- ja liikuntaelimistön terveydestä sekä verkkovalmennuksia. Verkkovalmennuksiamme käyttää yli 40 000 henkilöä. Järjestämme myös workshoppeja ja koulutuksia ympäri Suomea. Yrityksille toteutamme virkistys- ja koulutustoimintaa. Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä sähköpostilla [email protected].

Vaikka tämä kuulosta monimutkaiselta ja puhutaan hermoista ja faskioista ja kudoksista ja kontrollista ja häiriöitä ja vaikka mistä… TÄMÄ EI OLE RAKETTITIEDETTÄ. Loppujen lopuksi teemme toiminnallisessa selkätreenissä vain kolme asiaa:

1. Treenaamme liikkeitä, jotka parantavat tukilihasten ja aivojen toimintaa. Vaikka tämä nyt meni tuollaiseksi sanahirviöksi, sinun tarvitsee vain tehdä nämä liikkeet, ja ainoa vaikea asia on se, että ne pitää tehdä rauhassa! Tämä on oikeasti ainoa vaikea asia: kärsivällisyys. Meille on uskoteltu, että treeni on toimivaa vain kun se sattuu, mutta tämä virhekäsitys on juurikin se syy miksi niin monen selkä on rikki. Tukilihaksia ei treenata sillä tavalla, että se sattuu.

Pääset kyllä tekemään koviakin treenejä, mutta ensin sinun pitää olla terve ja tehdä nämä rauhalliset harjoitteet, jotka treenaavat aivojasi eivätkä tunnu oikeastaan miltään. Vaikeita ne voi olla, koska aivot eivät osaa niitä. Aivan kuin opettelit ajamaan pyörällä ensimmäistä kertaa. Hermothan siinä meni ja varmaan useampi kissansilmä tuli potkaistua rikki, mutta sinä teit riittävän määrän toistoja ja opit sen.

Niin opit myös tämän.

2. Treenaamme hallittua liikkuvuutta ja availemme paikkoja mm pallolla (faskiapallo, pesäpallo, jääpallo, kaikki sileät ja kovat pallot käyvät (tennispallo on liian pehmeä ja golfpallo liian pieni ja piikkipallo liian terävä). Näissä liikkeissä teemme hallittua liikettä eri nivelkumissa, teemme ne rauhallisesti emmekä aiheuta kipua vaan rentouttelemme ja ”suostuttelemme” kehoa sallimaan nämä liikkeet, jotta se pystyy niihin jatkossakin ilman kipua. Kerran viikossa tulemme käyttämään palloa tai rullaa vähän kovemmin avaten kudoksia, ja silloin joutuu kestämään vähän kipua, mutta se on vain kerran viikossa ja palkinnot ovat suuret!!

Pallon tai rullan saa melkein mistä tahansa urheilukaupasta tai isommasta marketista ja sijoitus ei ole iso. Annan myös linkkejä joiden kautta voit tilata välineet itsellesi.

3. Kun kontrolli ja liikkuvuus on palautettu, aletaan vahvistaa. Tehdään yksinkertaisia nostoja, punnerruksia ja kyykkyjä tavoilla joissa hallitaan selkää. Tämän tarkoitus on opettaa kehollesi nämä kokonaiset liikekaavat. Treenaamme siten, että kaikki nikamat ja nivelet ovat oikeissa asennoissa ja pystyt toimimaan arjessa ja treeneissä terveellä selällä!

Nyt on tarkoitus tehdä liike rauhallisesti ja oikein! Eikä millään maksimirepimisellä.

Onko tämä mahdollista? Kyllä! Minulla itsellä tuli pullistuma kun olin 26-vuotias ja nyt kun 40v kilkuttelee, vedän maasta kaksi kertaa oman painoni ilman vyötä! 

Vaikka et tällaisia rautoja haluaisi liikutella, pointtini on todistaa että edes pullistuma ei vie toimintakykyä. Se on väärää tietoa ja vanhaa virheellistä käsitystä, joka on sekä todistettu vääräksi tieteessä, että huomattu käytännössä paitsi minun, myös satojen ja satojen ihmisten kuntoutuksessa ympäri maailman.

"Sulla ei ole syviä lihaksia ollenkaan", sanoi hoitaja, joka ensimmäisenä kuntoutti omaa pullistumaani.

Opin tämän kaiken kantapään kautta. Treenasin 12-vuotiaasta säännöllisesti, valmistuin PT:ksi 2004. Treenasin ja valmensin... Kunnes selkä hajosi... Siitä alkoi matka, opiskelu ja kokeilu, miten selkä saadaan takaisin kuntoon ja hyvään sellaiseen.

Minun tarina selän jumeista alkaa jo lukio ajoilta. Pullistuma tuli sitten 26-vuotiaana…

Nimeni on Jukka Harju. Asun Ylöjärvellä tyttäreni ja puolisoni kanssa.

Nuorena liikuin paljon. Punttien noston lisäksi pelasin jääkiekkoa ja kävin nyrkkeilemässä. Opiskelin Personal trainer ammatin ja tein niitä töitä. Selkäni oli jo silloin aina jumissa niin, että sitä piti pyöritellä ja heilutella jotta pystyin toimimaan normaalisti. Kävin hieronnassa, lepäsin, laitoin kylmägeelejä ja kokeilin tulehduskipulääkkeitä…

Pullistuma diagnoosin jälkeen tein fyssarin antamia muutamia liikkeitä.

Tutkimusmatka läpi eri hoitomuotojen

Halusin saada selkäni kuntoon. En halunnut vain selviytyä arjesta, jäädä siihen, että pystyn arkiaskareisiin, vaan halusin taas pelata ja nostella puntteja normaalisti.

Aloin opiskella kaikkea mahdollista, kävin pilates- ja joogakoulutuksissa, tutkin syvien lihasten toimintaa, syvennyin hermojärjestelmään ja faskiaan, yhdistin näitä tietoja lihasten vahvistamiseen, josta minulla oli jo paljon kokemusta. Huomasin, että asiat jotka olin oppinut lihaskunnosta ja venyttelystä olivat vaillinaisia. Monia liikkeitä tehtiin selän kannalta väärin eikä  tukilihaksiin, liikkuvuus- ja kontrolliharjoitteluun kiinnitetty riittävästi huomioita.

“Tajusin, että jokainen metodi on hyvä, mutta vain osa totuutta – Tarvitaan kokonaisuus”

Selän hoidossa toiset suosittelevat lihasten vahvistamista. Vedin maasta 235 kg, silti sain pullistuman. Kuinka vahva selän oikein pitäisi olla? Pelkkä vahvistaminen ei toimi.

Toiset suosittelevat liikkuvuusharjoittelua ja venyttelyä. Silti monella voimistelijalla on selkä kipeä, vaikka liikkuvuutta riittää vaikka muille jakaa. Sekään ei siis yksin riitä.

Kolmanneksi, uusin suuntaus on liikekontrolliharjoittelu. Se on suomalaisessakin väitöstutkimuksessa todettu selkäkivuissa tehokkaammaksi, kuin yleinen lihasten vahvistaminen. Mutta auttaako se yksinään, jos selästä on faskiat jumissa tai jos haluaa sen olevan vahva?

Leikkaus ja lääkkeet eivät paranna liikkuvuutta, eivät kontrollia, eivätkä vahvista lihaksia. Silti niitä nykyään määrätään, usein liikaa ja aivan turhaan. Tätä mieltä ovat useat huippututkijat. Ei edes tutkita mikä ongelman syy on. Leikkaus on ehdottomasti paikallaan silloin, jos kipu on rajun rakennehäiriön takia 24/7, eikä pysty tekemään treeniliikkeitä.

Kaikki nämä ovat hyviä hoitokeinoja omalla paikallaan, mutta liian usein selän kanssa kamppaileva saa vain yksittäisiä ohjeita. Ratkaisu on kokonaisvaltainen valmennus, jossa kaikki harjoitusmenetelmät on yhdistetty johdonmukaisesti eteneväksi ohjelmaksit

Yhdistävästä näkemyksestä syntyi tuloksia ja kokonainen menetelmä

Kun yhdistää tämän kaiken, eli aloittaa liikekontrolli- ja tukiharjoitteilla, jatkaa treenaamalla liikkuvuutta dynaamisilla liikkuvuuksilla kontrolloidusti ja lopuksi vielä vahvistaa yleisesti keskivartalon lihaksia yhdessä koko kehon kanssa, niin ollaan jo todella hyvällä polulla ja usein tulokset ovat äärimmäisen hyviä. 

Sain itseni takaisin kuntoon ja nyt nelikymppisenä, olen paremmassa kunnossa selkäni kanssa, kuin mitä olin 25 vuotiaana, ennen pullistumaa. Vedän maasta 160 kiloa ilman vyötä, treenaan salibandya ja potkunyrkkeilyä ja elän täyttä elämää. Tällaisiin voima tuloksiin ei tarvitse tähdätä, tämä menetelmä on jokaiselle terveeksi ja hyvinvoivaksi tahtovalle.

Tämä yhdistävä näkökulma on herättänyt kiinnostusta muuallakin. Olen kouluttanut sitä mm. Ruissalon ja Kankaanpään kuntoutuskeskuksissa, sekä HYKS:ssa. Koulutuksissani on käynyt yli 1200 liikunta- ja hoitoalan ammattilaista, olen konsultoinut urheiljoita kuten Patrik Laine ja Nooralotta Neziri. 

Verkkovalmennuksissani on yli 20,000 osallistujaa ja AFT:n live workshoppeissa on käynyt yli 3000 suomalaista. 

"Treenin jälkeen selkä tuntui yleensä paremmalta, jotenkin vähemmän jäykältä. Jotkut liikkeet olivat kyllä vaikeita eikä niitä heti saanut onnistumaan ”kovin kauniisti”. Viikon harjoitukset ovat tuntuneet hyvältä ja selkä paremmalta. Monet liikkeistä tuntuivat jälkeenpäin vatsalihaksissa, vaikka liikkeet olivat vain minuutin mittaisia. Ekalla viikolla noin neljännen liikesarjan jälkeen tuntui vatsassa ja selässä pientä varmaankin rasituskipua/-arkuutta, joka ei kuitenkaan haitannut juurikaan toimintaa. Selkäni tuntuu normaalisti jäykältä, ja nämä liikkeet auttoivat sen vetreyttämiseen."

Merja Tekoniemi

"16 vuotta kroonisesta selkäkivuista kärsineenä ja melkeinpä kaiken siihen kokeilleena olen yllättynyt. Vasta viikko treenejä takana ja särkylääkkeittä olen nukkunut neljä yötä 😲 Ainoo miinus puoli että "yölläkin pitää nousta vessaan"😂 ainaki pari kertaa. Toki kipua on edelleen, mutta selvästi vähemmän ja suurin osa varmasti johtuu jumeista jotka vetää kroppaa päin helevettiä ja siksipä tähän alettiinkin. Mieli ei myöskään ole niin maassa, on nimittäin taas uskoa ja toivoa kivuttomammasta elämästä vaikka vasta hyväksyin että en saa koskaan apua mistään. Ja lääkäri vielä meinasi heittää tämän yrittäjän työkyvyttömyyseläkettä hakemaan! Jännittävää huomata tilanne 11 viikon kuluttua...🙂"

Henni Niilekselä

"Yleisesti tuntui kivalta liikuttaa ja tehdä jotain selälle. Tuli turvallinen tunne siitä, että näitä kyllä uskaltaa tehdä kun vain kuuntelee ohjeita. Oli hyvä kun varoitit mutta samalla kannustit tekemään rauhassa ja huolella. Liikkeiden jälkee oli fiilis että loppuipa nopeaan, tahtois tehdä lisää samanlaista. En tiedä johtuiko näistä liikkeistä mutta oli kiva huomata, ettei selkä tullut tällä kertaa kipeäksi vaikka oli yöjäykkyyttä. Yleensä pian jäykkyyden jälkee selkä tulee päivisinkin kipeäksi, nyt ei niin käynyt."

Maija Somerkivi

"Hiton hyvältä setiltä vaikuttaa. Ei malttaisi siihen 5 minsaan lopettaa noita harjoituksia, mutta oon mennyt ohjeistuksen mukaan Yllättävän erilaiselta tietyt liikkeet tuntuvat totuttuun verraten vaikka ero suoritustavassa olisi omasta mielestä ”merkityksettömän” pieni. Hyvä esimerkki tästä on se y-asennossa tehtävä ”teräsmiesliike”, oon sitä perusversiota tehnyt iät ja ajat, mutta kun laittoi kädet y-asentoon, oli tuntemus selässä totaalisen erilainen vanhaan tapaan verrattuna."

Mikko Koli

"Videoiden kanssa pystyi hyvin treenaamaan, sanallista ohjausta oli riittävästi, koska ei kuitenkaan treenatessa voi koko aikaa ruutua katsoa. Treenin jälkeen huomasi aina selkeästi olon jotenkin ”keventyneen” ja liikkuvuuden parantuneen. Minkäänlaisia kipuja tai kolotuksia nämä harjoitteet eivät ole aiheuttaneet. Viikon jälkeen selkeästi huomasi sen, että harjoitteet alkoivat mennä selkeästi paremmin. Osasi paremmin rentouttaa ne paikat, joita ei aluksi osannut ja sai tehtyä liikkeet paremmin niin kuin ne on tarkoitettu. Jotenkin olemus ylipäätään tuntui jotenkin ryhdikkäämältä. Minkäänlaisia kipuja ei missään kohtaa ole ilmennyt. Jo kahden viikon jälkeen kaikki liikkeet sujuivat paljon paremmin ja helpommin. Kahden viikon aikana kyllä tapahtui selkeää muutosta liikkuvuuteen ja sitä kautta on edelleen ollut paljon ryhdikkäämpi fiilis."

Joonas Oikarinen

Tiivistys

 • Tämä ohjelma ei vaadi erikoisia välineitä
 • Yksi sarja kestää minuutin, eikä tässä ”revitä” eikä ”rikota” kehoa
 • Liikkeisiin opetellaan laatua ja tehdään oikeat yhdistelmät
 • Kun lihaksiin halutaan kontrollia, se ei vaadi tunteja, se vaatii minuutteja, oikeita liikkeitä oikealla tempolla
 • Kurssilla saat eritasoisia versioita kaikista liikkeistä, eli löydät aina oman tason.
 • Materiaali jää sinulle lopuksi elämääsi ja voitkin kehittää sen kanssa corea pitkälle eteenpäin

Kuten huomaat, olen aika innoissani tästä, selkäni on vahvempi ja liikkuvampi kuin koskaan.

Tule mukaan, maksa verkkopankissa tai luottokortilla, saat tunnukset sähköpostiisi saman tien ja aloitat vaikka heti! Muista tarkistaa roskaposti.

Jos tekniikassa on ongelmia, laita mailia [email protected]  ja palvelemme sinua henkilökohtaisesti.

Treenaa ohjelma läpi, (5-20 min per treeni 3-5 kertaa viikossa kurssin sisällä rakennettavan ohjelman mukaan), jos et huomaa, että keskivartalosi on vahvempi, liikkuvampi ja pystyt tekemään liikkeitä paremmin, maksamme rahasi takaisin. Laita vaan mailia ja kerro, että teit ohjelman, mutta se ei toiminut ja palautamme rahasi!

Lähde mukaan toiminnalliseen selkätreeniin nyt. Se on edullisempi kuin kaksi käyntiä hierojalla ja saat tästä ohjelmasta avun loppuelämäksesi.

Hinta 97€. Kirjautumissivu ja tunnukset tulevat sähköpostiisi. Ohjelman materiaali jää sinulle ikuisiksi ajoiksi!

Oireen hoito ei muuta mitään, ranka vaatii tukea!

Hoida selkä-, iskias- ja niska-hartiakivut ja rakenna rangalle tuki, jotta se kestää arjen ja treenit yhdistämällä dynaamiset liikkuvuusharjoitukset, terapeuttisen liikehallinnan, ja toiminnalliset vahvistusharjoitukset.

Testaus, aloitusviikko ja 6 viikon etenevä monipuolinen ohjelma joka hoitaa liikkuvuuden, tuen / kontrollin ja vahvistuksen. Lisäksi 90 päivän ylläpitojakso ja ohjelmat jäävät sinulle lopuksi elämääsi!

hyödyt: Hoida selkäsi kuntoon nykyaikaisille tutkimuksissa ja kokemuksessa toimivaksi todetuille tekniikoilla. - Rakenna selästäsi toimiva ja vahva ja se pysyy kunnossa!

Jos valmennuksen jälkeen et huomaa muutosta selkäsi kunnossa, maksamme mielellämme kaikki rahasi takaisin.

Koko valmennuksen hinta on vain 97€ ja kuljemme yhdessä aloitusviikon, hoitojakson ja ylläpitojakson läpi. Lisäksi kaikki ohjeet ja videot ovat sinun lopun elämääsi.

Olen puristanut tähän valmennukseen yli 15 vuotta kokemusta ja opiskelua asian parissa. Olen tehnyt selän kuntoon treenaamisesta niin yksinkertaista ja käyttökelpoista kuin voi ja siihen hintaan, että jokainen joka kärsii selkäongelmista voisi sen maksaa.

Plussat ja miinukset

Ymmärrän, tämä valmennus ei ole kaikille, joten on hyvä käydä läpi todelliset plussat ja miinukset, että olet varma tämän sopivuudesta, kun lähdet mukaan.

Tämä ei ole pikakikka missä pillerillä tai muulla ihmeellä hoidetaan asiat. Kuten yllä lukee, tämä treeni perustuu liikkuvuuden ja tuen kehittämiseen. Tämä vaatii sen, että sinä teet harjoitukset. Käytät 5-20 min 3-5 kertaa viikossa valitun ohjelmasi mukaan. Joudut treenaamaan liikkeitä. Joudut oikeasti laittamaan selkäsi töihin. Jos et ole valmis tekemään mitään, tämä on väärä paikka. Treeni voi joskus tuntua nihkeältä tai jopa inhottavalta, jos hermotuksen kanssa on paljon tekemistä. Valitettavasti oikotietä asiaan ei ole. On maksettava pieni hinta vaivassa ja joskus kestettävä vähän epämukavuutta, että hetken kuluttua ei enää tarvitsisi kestää jatkuvaa epämukavuutta.

Muutamme kulttuurimme näkemyksen selästä ja sen hoidosta yhdessä!

Koska olen itse kokenut pullistuman ja sen, kun selkäkivusta johtuen ei pääse kävelemään suorassa eikä nostamaan edes omaa lasta syliin ja olen kokenut myös sen, miten selkä kuntoutetaan ja vedän yli 160 kiloa taas maasta ilman vyötä, haluan jakaa tämän tiedon. Itse en ole kaikkia asioita keksinyt, vaan tämä tieto on saatavilla, se vain on palasina eri koulukunnissa ja usein tätä tietoa ei saa, ellei sitä itse osaa hakea.

Nyt teemme tietoisuutta terveestä toimintakykyisestä selästä!!

Ei turhia leikkauksia, lääkintää ja pahimmillaan leikkauksen / lääkinnän jälkeen ei saa kuntoutusta ollenkaan. Ei tehotonta venyttelyä, ei pelkkiä vahvistuksia ilman laatua, eli tukea liikkuvuutta. Nyt laitetaan selät toimimaan!!

Mikä on pahinta mitä voi tapahtua kun lähdet tähän treeniin? Pahinta on se, että olet samassa tilassa kuin ennenkin. Rahatkin saat takaisin.

Toisessa päässä taas on mahdollisuus, että sinulle käy niin kuin minulle ja valmennuksessanikin monelle muulle, että selkä onkin kunnossa ja mahdollistaa normaalin elämän ja treenaamisen! Toisin sanoen, saat elämäsi ja kehosi toimivuuden takaisin.

"Olen aloittelemassa 3 kierrosta Natural Bootcampin (NB on yksi treeniohjelmistani - Jukka) kanssa. Olin vuosi sitten välilevytyrän leikkauksessa ja jo ennen tuota tyrää ei ollut tietoakaan saada sormia edes lähelle lattiaan ja nyt saan ne jo lattiaan ja tavoite saada koko kämmenet:) eli kiitos tästä ohjelmasta."

"16 vuotta kroonisesta selkäkivuista kärsineenä ja melkeinpä kaiken siihen kokeilleena olen yllättynyt. Vasta viikko treenejä takana ja särkylääkkeittä olen nukkunut neljä yötä 😲 Ainoo miinus puoli että "yölläkin pitää nousta vessaan"😂 ainaki pari kertaa. Toki kipua on edelleen, mutta selvästi vähemmän ja suurin osa varmasti johtuu jumeista jotka vetää kroppaa päin helevettiä ja siksipä tähän alettiinkin.

Mieli ei myöskään ole niin maassa, on nimittäin taas uskoa ja toivoa kivuttomammasta elämästä vaikka vasta hyväksyin että en saa koskaan apua mistään. Ja lääkäri vielä meinasi heittää tämän yrittäjän työkyvyttömyyseläkettä hakemaan! Jännittävää huomata tilanne 11 viikon kuluttua...🙂" 

-Henni Niilekselä

 

”Vaihdoin työpaikkaa ja kävin lakisääteisessä työhöntulotarkastuksessa. Olin kertonut työterveyshoitajalle, että olen ostanut Jukka Harjun Natural Bootcampin (perustuu samoihin periaatteisiin kuin toiminnallinen selkätreeni) 12 viikon valmennuksen, jonka hoitaja oli kirjannut sen tietoihini.

Perjantaina poikkesin lääkärintarkastuksessa ja lääkäri otti heti puheeksi tämän valmennuksen. Oli ihan fiiliksissä, koska on Jukan ahkera seuraaja ja tehnyt myös näitä harjoitteita. Ja eniten mä olin fiiliksissä, kun lääkäri oli niin tämän jutun takana.

Lääkäri tsekkasi mun selän, jossa on aika paha skolioosi. Tuumasi siihen vaan, että näillä harjoitteluilla saat varmasti pidettyä selän kunnossa.

Yleensä lääkärit ovat olleet ensimmäisenä tarjoamassa vaikka mitä lääkkeitä, nyt vaan neuvottiin jatkamaan tällä ladulla. Respect. 👌

Ennen tätä olen käynyt lääkärissä yli seitsemän vuotta sitten ja tavoitteena on, että seuraavaan seitsemään vuoteen ei tarvitse mennä.

Teet hienoa työtä Jukka! 🙌”

-Miia Vilja

 

"Mulla 6 vkon jälkeen fyssari totesi ”ei sun kannata enää tänne tulla” ja pisti ohjelman ”korvan taakse” muita samanlaisia fascia kireyksiä ja selkäkipuisia varten. Myös duunilääkäri totesi että ”täytyy tutustua tuotteeseen, kun tuntuu noin hyvin auttavan”. Takana siis yli 3v kipuilukierre, puhtaat reumatestit yms. Tää on rautaa👍"

-Katja Laapotti

 

”Treenin jälkeen selkä tuntui yleensä paremmalta, jotenkin vähemmän jäykältä. Jotkut liikkeet olivat kyllä vaikeita eikä niitä heti saanut onnistumaan ”kovin kauniisti”.

Viikon harjoitukset ovat tuntuneet hyvältä ja selkä paremmalta. Monet liikkeistä tuntuivat jälkeenpäin vatsalihaksissa, vaikka liikkeet olivat vain minuutin mittaisia. 

Ekalla viikolla noin neljännen liikesarjan jälkeen tuntui vatsassa ja selässä pientä varmaankin rasituskipua/-arkuutta, joka ei kuitenkaan haitannut juurikaan toimintaa. Selkäni tuntuu normaalisti jäykältä, ja nämä liikkeet auttoivat sen vetreyttämiseen.” 

-Merja Tekoniemi

 

Yleisesti tuntui kivalta liikuttaa ja tehdä jotain selälle. Tuli turvallinen tunne siitä, että näitä kyllä uskaltaa tehdä kun vain kuuntelee ohjeita. Oli hyvä kun varoitit mutta samalla kannustit tekemään rauhassa ja huolella. Liikkeiden jälkeen oli fiilis että loppuipa nopeaan, tahtois tehdä lisää samanlaista. En tiedä johtuiko näistä liikkeistä mutta oli kiva huomata, ettei selkä tullut tällä kertaa kipeäksi vaikka oli yöjäykkyyttä. Yleensä pian jäykkyyden jälkeen selkä tulee päivisinkin kipeäksi, nyt ei niin käynyt." 

-Maija Somerkivi

 

”Keho tuntui jokaisen treenin jälkeen selkeästi ”jämäkämmältä” kuin ennen treeniä. (Tää on nyt vain mun oman kropan ongelma, mutta kivuista tuli mieleen, että sain oikean pakaran yläosan pistävän kivun tapettua ihan niillä pelkillä sivutaivutuksilla… oisko ollut päivän 2. harjoituksessa. Ennen oon jumppailut tuota tuntemusta pois huomattavan paljon mutkikkaammalla fyssarin antamalla liikesarjalla. Sivutaivutus on yksi liike lisää joka päivä suoritettaviin liikkeisiin Niitä tuli näissä ohjelmissa kyllä monta muutakin…)

Hiton hyvältä setiltä vaikuttaa. Ei malttaisi siihen 5 minsaan lopettaa noita harjoituksia, mutta oon mennyt ohjeistuksen mukaan. Yllättävän erilaiselta tietyt liikkeet tuntuvat totuttuun verraten vaikka ero suoritustavassa olisi omasta mielestä ”merkityksettömän” pieni. Hyvä esimerkki tästä on se y-asennossa tehtävä ”teräsmiesliike”, oon sitä perusversiota tehnyt iät ja ajat, mutta kun laittoi kädet y-asentoon, oli tuntemus selässä totaalisen erilainen vanhaan tapaan verrattuna.

Koivet on muun harrastamisen takia väsyneen oloiset, mutta selkä itse asiassa tuntuu muuhun kroppaan verrattuna oikeinkin fressiltä.

Vielä tuli mieleen, että yksi tosi tärkeä juttu on ne vähän harvinaisemmat liikesuunnat joista videoilla puhuit. Se on todellakin juuri niin kuin sanoit, että jos jotain harjoittamatonta liikesuuntaa tulee sit joskus vahingossa epähuomiossa arkiaskareissa tehtyä, niin silloin voi räpsähtää. Ohjelmissa oli todella hyviä kiertoliikkeitä sellaisiin liikesuuntiin joita ainakaan itse ei oo tullu harjoitettua aiemmin käytännössä yhtään. Iso plussa niistä liikkeistä!

Tokan viikon jälkeen selästä tuntuu löytyneen ihan uusia lihaksia. En tiedä mitä juoksukisat tuohon on vaikuttanut, mutta varsinkin ylempi osa selästä on selvästi eri tuntuinen kuin aiemmin.

Yksi erityismaininta vielä ”rekyyliharjoituksesta”. Mulla on ollut 3 prolapsia lannerangassa ja noi prolapsien aiheuttamat puolierot on tullut jumpattua ainakin omasta mielestä kohtuullisen hyvin hallintaan, mutta tää rekyyliharjoite paljasti vielä todella selkeän puolieron. Parissa viikossa jo näkyvää kehitystä tässäkin.” 

-Mikko Koli

 

”Videoiden kanssa pystyi hyvin treenaamaan, sanallista ohjausta oli riittävästi, koska ei kuitenkaan treenatessa voi koko aikaa ruutua katsoa.

Treenin jälkeen huomasi aina selkeästi olon jotenkin ”keventyneen” ja liikkuvuuden parantuneen. Minkäänlaisia kipuja tai kolotuksia nämä harjoitteet eivät ole aiheuttaneet. 

Viikon jälkeen selkeästi huomasi sen, että harjoitteet alkoivat mennä selkeästi paremmin. Osasi paremmin rentouttaa ne paikat, joita ei aluksi  osannut ja sai tehtyä liikkeet paremmin niin kuin ne on tarkoitettu. Jotenkin olemus ylipäätään tuntui jotenkin ryhdikkäämältä. Minkäänlaisia kipuja ei missään kohtaa ole ilmennyt.

Jo kahden viikon jälkeen kaikki liikkeet sujuivat paljon paremmin ja helpommin. Kahden viikon aikana kyllä tapahtui selkeää muutosta liikkuvuuteen ja sitä kautta on edelleen ollut paljon ryhdikkäämpi fiilis.” 

-Joonas Oikarinen

 

"Selkäohjelma on ollut loistava apu alaselkäkipuihin, joita on ollut noin 6kk nyt. Motivaatio pysyy yllä, kun liikkeistä on oikeasti apua. Jotkut liikkeet on jo ns. pinttyneet päähän niin, että niitä saattaa huvikseen tehdä sillon tällön esim. taukojumppana. Kiitos kovasti :)"

Toiminnallinen selkätreeni -kurssin normaalihinta on 97€.Meillä käy maksuvälineenä Edenred, Smartum, ePassi ja Eazybreak -maksutavat (katso maksuohjeet tältä sivulta usein kysytyistä kysymyksistä). Kirjautumissivu ja tunnukset tulevat s-postiisi heti ja ovat loppuelämän käytössä. Asiakaspalvelu: [email protected]

Close

Terve selkä!

Tilaa ilmainen video, jossa opit testaamaan ja valitsemaan sinulle toimivia liikkeitä.