Chat with us, powered by LiveChat

Mitä asiakkaat ovat sanoneet meistä?

Tältä sivulta löydät asiakkaiden palautteita kursseistamme ja palveluistamme.

 

Tietoa verkkovalmennuksista tÀÀltÀ!

"Väliaikatietoja! Aloitin juoksuharjoitukset vuoden alusta! Jukan ohjeilla 70%, tänään eka 5.5 km yhtäjaksoisesti! Ja povikivut poissa kokonaan! Kiitos tämän bootcampin ja Jukan ohjeiden!! Mä alan uskomaan että selviän toukokuussa siitä puolikkaasta đŸ˜đŸ€© Kiitos Jukka näistä loistavista ohjeista!"

-Tarja Raivio

"Täytyy sanoa että tämä valmennus on muuttanut omaa käsitystä treenaamisesta täysin. Nyt pari kuukautta vedetty 70% teholla ja tulokset nousseet nopeammin kuin koskaan. Olen hämmästynyt."

-Arto Aaltonen

 

"Moi Jukka, välilevyni pullahti pari vuotta sitten, siihen loppui 27 vuotta jalkapallon peluuta... parin fyssarin kanssa koitin kuntouttaa ja fysiatri suositteli puukkoa...sitten törmäsin NB:iin, yhdistin sen toiminnalliseen vatsatreeniin ja aloin saamaan välitöntä helpotusta, 12 viikon jälkeen kuin uusi mies (ei selkä toki vielä ennallaan ole). Sittemmin hankin vielä pakaraohjelmankin ja nyt faskia workshopin."

-Ilkka O.

Ensinnäkin; iso kiitos!  Tämä auttaa <3 !

Taustaa: Minulla todettiin 2014 koko lannerangan alueella välilevyissä isot pullistumat, rappeumaa, nikamasiirtymää ja 2 pahaa hermojuuripinnettä. Ja kyllä, oli kivuliasta. Toki useimmilla löytyy moisia, ehkä hieman lievemmin mutta oireettomina.  Olin kuitenkin silloin kesällä lähdössä ulkomaankomennukselle ja päätin, että sinne mennään - leikkaukset ja mielellään pilleritkin jätin mielestäni pois. Pillereitä jouduin käyttämään aika ajoin mutta viime aikoina en ollenkaan.  Matkustan paljon työkseni mutta nyt korona aikana tehdessäni etätöitä olen päässyt panostamaan tähän 100 prosenttisesti.

Aluksi juoksin erilaisten ammattilaisten luona hakemassa neuvoja, myös Saksassa ollessani v. 2014-2016 saamatta kuitenkaan kokonaisvaltaista ohjausta mistään - sitähän olin hakemassa, ymmärrän sen nyt. 
Liikkunut olin aina - aika ajoin jopa himokuntoilijan tavoin, joten pidin itseäni melko hyväkuntoisena mutta jotain puuttui, kunnes törmäsni Jukka Harjuna videoihin ja sen myötä ostamaan toiminnallisen selkätreenin, jossa nyt siis 7. viikko alkamassa ja ihan mahtavaa; vihdoinkin kokonaisvaltaista, selkeää ohjausta!  Liikkuvuudessa minulla ei ole ollut suuria ongelmia ja syviä lihaksia olen treenannut pitkään mutta nyt ollaan ihan toisella, jopa kolmannella levelillä harjoituslaadun suhteen. 

-Reija Mattila

Suuri kiitos hyvistä harjoituksista, selkeästä ja innostavasta ohjauksesta Jukka🙏😊 ❀

Olen ollut liikunnallinen aina (kuntosali, judo, säbä yms), mutta unohtanut liikkuvuuden ja venyttelyn ja saanut itseni todella jumiin ja pitkäaikaisesti kivuliaaksi. En edes tajunnut kipujen johtuvan kireyksistä, sillä mm myös hermosäryt olivat tuskallisia ja valvottivat yöt. Ortopedi ehdotti noin 6 vuotta sitten lonkkanivelen vaihtoa, mutta en siihen halunnut heti lähteä, onneksi niin.

Vuosi sitten aloitin toiminnalliset venytykset verkko-ohjauksessasi ja tätä kautta tutustuin omiin kireyksiin ja kehoon paremmin ja opin löytämään myös itse itselleni sopivia ja tärkeitä liikkeitä toiminnallisuuden lisäämiseksi ja ylläpitämiseksi. Tärkeänä tässä matkassa on ollut mukana myös osteopatia.

Jo kuukauden aktiivisella harjoittelulla lantion kireys helpotti ja kipuni väheni. Pystyin taas harrastamaan liikuntaa aktiivisesti mm säbää ja uutena jalkapalloakin. Liikkuminen ja olo muutenkin helpompaa😊 I’m so happy, matka jatkuu ja harjoitukset mukana osana elämää, kiitos vielä💐

 

-Sari Saariaho-Uusimäki

"Mulla hajos selkÀ 40-vuotiaana. Oli selkÀ ollu kipeÀnÀ ennekin
mutta nyt lopulta tuli pullistuma ja reenaaminen loppu ja töissÀ
oli vaikeeta kipujen takia. Olin reenannu monipuolisesti koko
ikÀni mutta jumia kerryttÀen. MÀ sain avun AFT:n toiminnallisesta
selkÀreenistÀ jota jatkoin natural bootcampillÀ, toiminnallisella
vatsatreenillÀ ja toiminnallisella faskiatreenillÀ. NÀillÀ
kuntoutin oman selkÀni ja opin reenaamaan uudestaan. TÀllÀ kertaa
fiksummin. Nyt olen notkeampi / liikkuvampi kuin koskaan aiemmin
ja pystyn reenaamaan taas kunnolla."

-Markus Kuvaja


"Palautetta Energiabreikistä ja muista. Ennen korona-aikaa töihin pyöräilemällä, työliikunnalla ja nb 15min treeneillä n. 3x viikossa kroppa oli pysynyt vielä ihan kohtalaisessa kunnossa. Työskentelen opettajana ja koronan takia aloin tekemään etätöitä.
 
Kroppa on lähes aina ollut jumissa, mutta parin viikon etäjakson jälkeen jumit saivat aivan toisen merkityksen, kun alaselkää jomotti 24/7 asennosta riippumatta ja irvistelyn määrä lisääntyi. Tämä oli seurausta siitä, kun tuli istuttua lähes joka päivä 8-17 tuskin ilman mitään taukoa, koneen ääressä kun ajattelee hoitavansa kaikki asiat nopeasti yhteen menoon (taukoja kyllä pystyy pitämään, kun keskittyy pitämään niitä säännöllisin ajoin). Illat sitten lähinnä makasi/lepäsi ja katsoi Netflixiä.
 
Ajattelin, että nyt on pakko jotain keksiä ja Jukka mainitsi tämän Energiabreikin kuin tilauksesta. Oon nyt tiistaista lähtien tehnyt "välitunneilla" Energiabreikin 3min harjoituksia ja vähän pidemmillä tauoilla 10min aktivointeja, lisäksi aktivoinnit aina ennen ja jälkeen työpäivän. Kylkeen olen illasta ottanut vielä NB15min, vatsatreeni tai selkätreenijuttuja, kuitenkin alle tunnin per päivä ja kevyesti. Näin työviikon lopussa yleensä on aivan kaikkensa antaneena veto pois, mutta tällä kertaa on oudon pirteä ja iloinen olo! Käsittämätöntä kuinka nopeasti tulosta on nähtävissä ja nimenomaan kivutta treenaamisella.
 
En muista koska olisin viimeksi huomannut edistystä missään liikunnassa näin lyhyessä aikaa. Kroppa on edelleen jumissa vuosikymmenten staattisuuden takia, mutta jonkin verran huomaa jo puolieroissa tasoittumista ja askel on jotenkin "kevyempi" ylipäätään. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan odottaa innolla ensi viikon liikkumista ja jännää, että minkähänlaista edistystä viikon päästä on tapahtunut! Kiitos Jukka, Emmi ja muut, kun teette kovaa työtä saadaksenne meidät kuntoon!"
 
- Janne Savela

"Ostin NB:n 16 v. pojalleni, joka pelaa sulkapalloa. Maajoukkueleirin testeissä venyvyys oli parantunut 4 cm:stä 16 cm yli varpaiden. Yhdellä kaudella nilkka venähti neljä kertaa ja tuli taukoja jumien vuoksi. Polvistakin oli puoli vuotta tauolla. Nyt mennyt puoli vuotta loukkaantumatta.

Kisojen jälkeen ei ole enää yhtä jumissa kuin ennen. Itselläni hieroja ihmetteli 3 kk tätä tehtyäni, että tosi outoo, tää pinta on jotenkin irti. Olin käynyt kuukauden välein ja kolmannella kerralla jo huomattava muutos pintafasciassa. Tehdään myös vatsatreeniä ja rullat, pallot ja krapakin käytössä. 

Aivan mahtava löytö nää jumpat. Paras hinta-laatusuhde, kun vähän kaikkea on ennen kokeiltu pojan huoltoon. Eka juttu nää video-ohjeet, jota poika tekee oma-aloitteisesti lähes päivittäin. Tekee halleillakin ennen ja jälkeen treenin lämmittely osa 1 tai 2 ja liikkuvuusharjoittelua. Nyt haluais nähdä sut livenä😃"

-Annika Itälä

"Mie olen 61 v mummo, 161'cm ja 55 kg, ja ehtinyt tehdä monenlaisia treenejä :D 
Treenaan salilla, yleensä 70-90 teholla, pitkiä sarjoja, moninivelliikkeitä pääasiassa.

Välillä otan maksimivoimat, ja sit taas palaan treenaamaan alemmalla teholla. Satsaan kestävyyteen ja liikkuvuuteen.
Esim jalkaprässienkka on 250 kiloa kahdella toistolla. Prässin antamalla liikelaajuudella.
Eikä ole pahempia jumituksia.

Kesällä sit pyöräilen työmatkaa 18 km suuntaansa 2-3 kertaa viikossa. Kulkee salitreenin siivittämänä kivasti.
Tämä NB on nyt vaikuttanut niin, että tuki on lisääntynyt huomattavasti , ja liikkuvuus tietty.

Vireystila, varsinkin aamu-umisena, kohonnut, ja jos mikä niin palautuminen arjen haasteissa. Arki on kuitenkin täynnä touhua. Ja levollinen, hyvä uni vielä päälle. Nesteytän ja rullaan ja nesteytän ja rullaan :) En olis parempaan filosofiaan voinut törmätä! Oma filosofiani on mennä terveys edellä, muu tulee sit bonuksena."

-Aila Turunen

”Natural Bootcampin avulla olen voinut pitää selkävaivani kurissa. Muutenkin oloni on vireämpi treenin jälkeen. Jos lipeän säännöllisestä treenistä, huomaan sen kyllä pian. Natural Bootcampin hyvä puoli on siinä, että treenin voi sovittaa oman osaamistasonsa ja treenipäivän jaksamisensa mukaan. Lisäksi suuri kiitos Jukalle siitä, että hän on suunnitellut valmiiksi eripituisia treenejä. Ei enää tekosyytä ”En ehdi”, kun lyhimmillään treeni on vain 15 min mittainen!”

-Johanna Törnroos

"Haluan lähettää tämän viestin AFT:n porukalle, sinulle ja Harjulle, joiden ansiosta seison suorassa, kykenen kävelemään, nousemaan rappuja…. niin – elämään lähes täysin kivutonta elämää.
 
Vuoden 2018 syyskesällä sain välilevyn pullistuman, joka oli aika hurja oireiltaan. Olen ollut pahimmillaan (vielä viime syksynä) lähes 45 asteen kulmassa (totta- en olisi minäkään uskonut, jos en olisi itse kokenut) vasemmalle. Käsittämätöntä, että ihminen voi olla edes niin pahassa kierossa. Kaikki sattui ihan kammottavalla tavalla. Olin täysin lamaantunut ja pelkäsin, voinko enää koskaan liikkua ja miten tästä ylipäätään enää voidaan jatkaa elämää. Olen ollut hyvin liikunnallinen ja tämä oli hyvin vaikeaa minulle.
Ortopedi oli jo leikkauksen kannalla, mutta onneksi keskustelin useaan kertaan Kuopiosta Mehiläiseen kulkevan ortopedin kanssa, joka sanoi kerta toisensa jälkeen, jotta hänen mielestään ei kannata leikata, vaan nyt odotetaan edelleen. Näin tein.

Lokakuussakohan se oli, kun aloitin teidän selkätreenin. Vähitellen, varovasti, vähitellen, varovasta…. Pikkuhiljaa ja tosiaan ehdottomasti varovasti lisäten tehoa ja liikkeitä. Olin alkuun kuin puupökkelö ja heijastekipu oikeaan jalkaan jatkui erittäin pahana.
 
Hyvin nopeasti aloin huomaamaan, että selkätreenistä oli selkeää apua. Joo- kuulostaa telkkarimainokselta, mutta totta se on.
Nyt on maaliskuun 20. päivä ja seison suorassa, käyn lenkillä päivittäin (erityisen pitkillä lenkeillä heijastekipua oikeaan jalkaan vieläkin kyllä tulee), kipittelen välillä ilman hissiä kävellen 5. kerrokseen, kannan töissä tietokonelaukkua 3. kerrokseen, elämänilo on palannut ja tunnen saaneeni uuden mahdollisuuden.
Kiitän teitä erityisen lämpimästi. Ilman teidän apuanne – en tiedä, miten olisin elämääni jatkanut.
Juu – edelleen jatkan joka aamu treeniä. 😊"

-Ritva
 

"Mulla 6 vkon jälkeen fyssari totesi ”ei sun kannata enää tänne tulla” ja pisti ohjelman ”korvan taakse” muita samanlaisia fascia kireyksiä ja selkäkipuisia varten. Myös duunilääkäri totesi että ”täytyy tutustua tuotteeseen, kun tuntuu noin hyvin auttavan”. Takana siis yli 3v kipuilukierre, puhtaat reumatestit yms. Tää on rautaa👍"

-Katja Laapotti


"Olen vuoden verran ollut koukussa tähän treenimuotoon ja hyöty on ollut erinomainen. Lantion alueen kiristykset ovat "historiaa", alaselkä/reidet voi hyvin ja aamuisin on ihana nousta sängystä kun ei kiristä.Minulla tulee noita ryhmätuntien aloituksia:15 min x 5/vko, 30 min x 1 + rullaukset/vko, tarpeen/tuntemuksen mukaan omat lisärullaukset, krapa, pallot 2-4 (joita vähemmän nykyisin tarvii, kun viikko sisältää huoltoa ohjaustunneilla, niin niistä hyötyy ittekin). Unta piisaa hyvin ja syvästi n. 7h, nesteytys kohillaan - vesi pullo kulkee mukana."

-Sonja Angeria

"Mulla on MS-tauti, josta johtuen rasituksensieto on kovasti alentunut, puolierot kropassa todella isot eli aiheuttaa jumitusta eripuolilla kehoa. Nämä NB-treenit ovat olleet pelastus! Pystyy vaihtelemaan treenien pituutta ja tekemään kevyempää tai raskaampaa eri viikkoja vaihtelemalla.

Huippujuttu on myös se, että annat harjoitteisiin eri tasoja, koska kaikki haasteellisemmat jutut ei (ainakaan vielä) onnistu niin voi tehdä vaikka yhden haasteellisemman vaihtoehdon ja sitten loppuaika helpompaa versiota. Kaiken kaikkiaan tämä on parantanut elämänlaatua paljon, lihaskivut on hallinnassa, olo on rento ja tasapainoinen, puolierot kehossa vähentyneet merkittävästi, treenit eivät vie voimia muusta arjesta päinvastoin. Iso suositus siis."

-Susan Mäki

"Pakko tulla tännekin hehkuttamaan millaisia tuloksia on tullut kun siirryin "oon koittanu vähän rullailla silloin tällöin..." - asenteesta "rullailen joka päivä" - asenteeseen: Aloitin säännöllisen, kevyen rullailun muutama viikko ennen viime kertaista Tampereen workshoppia, lähinnä jotta saisin siellä kivuttomasti tehtyä harjoitteet silloin vielä mulle liian kovalla Prorollerilla.

Tästä aloituksesta on nyt kulunut pari kuukautta, ja olen huomannut että jalat ja selkä eritoten ovat paljon irtonaisemmat ja jalat palautuvat juoksusta paremmin. Hyvänä esimerkkinä eilinen juoksukisa, jossa pistelin 22 minuuttia yli anearobisella kynnyksellä mäkistä maastoa.

Kautta aikain mulla on kisojen jälkeen pohkeet olleet niin kipeät että menee 3-4pv ennenkuin kärsii edes kevyelle lenkille lähteä. Nyt kun eilen rullailin kisan jälkeen extrana päivittäisen rullailun kylkeen niin tänään ei ole jaloissa mitään kipuja, ei siis mitään! Ja nyt äsken rullatessa ainoastaan pakarassa oli alue joka vaati pidempää painekäsittelyä.

Haasteena on saada vielä takareisiin parempi tuntuma, ja hankinkin rumblen sitä varten. En ole varsinainen kirjoittaja joten en kerro tämän enempää mutta kyllä on ollut joka euron arvoinen peli, ei tarvinne hierojan pakeilla käydä enää ellei oikein pahoja treeniryppäitä tule.  :)"

-Juha Tuomola

 "Yleisesti tuntui kivalta liikuttaa ja tehdä jotain selälle. Tuli turvallinen tunne siitä, että näitä kyllä uskaltaa tehdä kun vain kuuntelee ohjeita. Oli hyvä kun varoitit mutta samalla kannustit tekemään rauhassa ja huolella. Liikkeiden jälkeen oli fiilis että loppuipa nopeaan, tahtois tehdä lisää samanlaista. En tiedä johtuiko näistä liikkeistä mutta oli kiva huomata, ettei selkä tullut tällä kertaa kipeäksi vaikka oli yöjäykkyyttä. Yleensä pian jäykkyyden jälkeen selkä tulee päivisinkin kipeäksi, nyt ei niin käynyt." 

-Maija Somerkivi

"Olen tykännyt erittäin paljon. Liikkuvuus parantunut huomattavasti ja kolotukset hävinnyt kropasta vaikka 6 viikkoa vasta takana."

-Jarmo Kuortti

”Videoiden kanssa pystyi hyvin treenaamaan, sanallista ohjausta oli riittävästi, koska ei kuitenkaan treenatessa voi koko aikaa ruutua katsoa.

Treenin jälkeen huomasi aina selkeästi olon jotenkin ”keventyneen” ja liikkuvuuden parantuneen. Minkäänlaisia kipuja tai kolotuksia nämä harjoitteet eivät ole aiheuttaneet. 

Viikon jälkeen selkeästi huomasi sen, että harjoitteet alkoivat mennä selkeästi paremmin. Osasi paremmin rentouttaa ne paikat, joita ei aluksi  osannut ja sai tehtyä liikkeet paremmin niin kuin ne on tarkoitettu. Jotenkin olemus ylipäätään tuntui jotenkin ryhdikkäämältä. Minkäänlaisia kipuja ei missään kohtaa ole ilmennyt.

Jo kahden viikon jälkeen kaikki liikkeet sujuivat paljon paremmin ja helpommin. Kahden viikon aikana kyllä tapahtui selkeää muutosta liikkuvuuteen ja sitä kautta on edelleen ollut paljon ryhdikkäämpi fiilis.” 

-Joonas Oikarinen

"Olen viikon nyt tehnyt toiminnallista selkätreeniä, ja vaikutus on ollut JÄRISYTTÄVÄ. Paitsi että selkäni tuntuu nyt jo olevan täysin kunnossa, niin päivittäinen, lamaannuttava, kaikkialle seuraava ahdistus, josta olen kohta vuoden kärsinyt vuoden takaisten traumaattisten tapahtumien seurauksena, on poissa!!! On kuin olisin päässyt vankilasta! Tekisi mieli kirjoittaa tämä koko viesti kissankokoisin kirjaimin, kun tuntuu etten löydä sanoja ilmaisemaan kiitollisuuttani! Pää on ollut ihan kirkas koko viikon, ja tämä siis ihan vain sivutuotteena, kun luulin hoitavani selkää. Mutta kyllähän tämä kehon ja mielen ykseys oli tiedossa jo muinaisilla roomalaisilla! Miksi meillä määrätään ahdistukseen ja muihin traumaperäisiin mielen vaivoihin lääkitykset ja psykoterapiat ja mitä kaikkea, eikä aloiteta suoraan kaikkein tehokkaimmasta keinosta: kehon lukoista! Voi että tekisi mieli kirjoittaa pitkästi…"

”Keho tuntui jokaisen treenin jälkeen selkeästi ”jämäkämmältä” kuin ennen treeniä. (Tää on nyt vain mun oman kropan ongelma, mutta kivuista tuli mieleen, että sain oikean pakaran yläosan pistävän kivun tapettua ihan niillä pelkillä sivutaivutuksilla… oisko ollut päivän 2. harjoituksessa. Ennen oon jumppailut tuota tuntemusta pois huomattavan paljon mutkikkaammalla fyssarin antamalla liikesarjalla. Sivutaivutus on yksi liike lisää joka päivä suoritettaviin liikkeisiin Niitä tuli näissä ohjelmissa kyllä monta muutakin…)

Hiton hyvältä setiltä vaikuttaa. Ei malttaisi siihen 5 minsaan lopettaa noita harjoituksia, mutta oon mennyt ohjeistuksen mukaan. Yllättävän erilaiselta tietyt liikkeet tuntuvat totuttuun verraten vaikka ero suoritustavassa olisi omasta mielestä ”merkityksettömän” pieni. Hyvä esimerkki tästä on se y-asennossa tehtävä ”teräsmiesliike”, oon sitä perusversiota tehnyt iät ja ajat, mutta kun laittoi kädet y-asentoon, oli tuntemus selässä totaalisen erilainen vanhaan tapaan verrattuna.

Koivet on muun harrastamisen takia väsyneen oloiset, mutta selkä itse asiassa tuntuu muuhun kroppaan verrattuna oikeinkin fressiltä.

Vielä tuli mieleen, että yksi tosi tärkeä juttu on ne vähän harvinaisemmat liikesuunnat joista videoilla puhuit. Se on todellakin juuri niin kuin sanoit, että jos jotain harjoittamatonta liikesuuntaa tulee sit joskus vahingossa epähuomiossa arkiaskareissa tehtyä, niin silloin voi räpsähtää. Ohjelmissa oli todella hyviä kiertoliikkeitä sellaisiin liikesuuntiin joita ainakaan itse ei oo tullu harjoitettua aiemmin käytännössä yhtään. Iso plussa niistä liikkeistä!

Tokan viikon jälkeen selästä tuntuu löytyneen ihan uusia lihaksia. En tiedä mitä juoksukisat tuohon on vaikuttanut, mutta varsinkin ylempi osa selästä on selvästi eri tuntuinen kuin aiemmin.

Yksi erityismaininta vielä ”rekyyliharjoituksesta”. Mulla on ollut 3 prolapsia lannerangassa ja noi prolapsien aiheuttamat puolierot on tullut jumpattua ainakin omasta mielestä kohtuullisen hyvin hallintaan, mutta tää rekyyliharjoite paljasti vielä todella selkeän puolieron. Parissa viikossa jo näkyvää kehitystä tässäkin.” 

-Mikko Koli

Natural Bootcamp valmennus, iso hatunnosto!! Takana erittäin kivulias ja hankala välilevyn pullistuma kesällä 2017 ja sitä ennen jo kipuja lonkissa ja selässä pitkän aikaa. Syksyllä 2017 töihin palatessa oli tunne, etten tiedä selviänkö tästä koskaan, pääsenkö liikkumaan miten ja milloin, kaikki oli erittäin epävarmaa ja edelleen kovin kivuliasta.

Mietin, että mistä löytäisin apua itselleni liikkeisiin ja kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja silmiini osui tämä valmennus ja Jukka Harju! Etsin tästä lisää tietoa ja tajusin, että joku muukin on selvinnyt pullistumasta tätä kautta kuntouttaen itse itsensä. Ja lähdin mukaan, muistaakseni vuoden vaihteessa.

Tämä matka on ollut uskomaton! Se muutos, joka on hitaasti, mutta varmasti tämän valmennuksen aikana selässäni sekä jaloissani tapahtunut, on valtava. Siitä yhtenä esimerkkinä se, että olin jo varma, etten ikinä pysty enää juoksemaan ja toissa päivänä olen ottanut ensimmäiset juoksuaskeleet juoksumatolla kohta puoleentoista vuoteen. Itku oli kyllä lähellä, kun pystyin hetken juoksemaan ja vahva usko on, että tästä pikkuhiljaa, pienin askelin juoksumatkat voivat lisääntyä!  :) Iso kiitos Jukka Harju!  :D

-Maarit Meinander

”Treenin jälkeen selkä tuntui yleensä paremmalta, jotenkin vähemmän jäykältä. Jotkut liikkeet olivat kyllä vaikeita eikä niitä heti saanut onnistumaan ”kovin kauniisti”.

Viikon harjoitukset ovat tuntuneet hyvältä ja selkä paremmalta. Monet liikkeistä tuntuivat jälkeenpäin vatsalihaksissa, vaikka liikkeet olivat vain minuutin mittaisia. 

Ekalla viikolla noin neljännen liikesarjan jälkeen tuntui vatsassa ja selässä pientä varmaankin rasituskipua/-arkuutta, joka ei kuitenkaan haitannut juurikaan toimintaa. Selkäni tuntuu normaalisti jäykältä, ja nämä liikkeet auttoivat sen vetreyttämiseen.” 

-Merja Tekoniemi

”Vaihdoin työpaikkaa ja kävin lakisääteisessä työhöntulotarkastuksessa. Olin kertonut työterveyshoitajalle, että olen ostanut Jukka Harjun Natural Bootcampin (perustuu samoihin periaatteisiin kuin toiminnallinen selkätreeni) 12 viikon valmennuksen, jonka hoitaja oli kirjannut sen tietoihini.

Perjantaina poikkesin lääkärintarkastuksessa ja lääkäri otti heti puheeksi tämän valmennuksen. Oli ihan fiiliksissä, koska on Jukan ahkera seuraaja ja tehnyt myös näitä harjoitteita. Ja eniten mä olin fiiliksissä, kun lääkäri oli niin tämän jutun takana.

Lääkäri tsekkasi mun selän, jossa on aika paha skolioosi. Tuumasi siihen vaan, että näillä harjoitteluilla saat varmasti pidettyä selän kunnossa.

Yleensä lääkärit ovat olleet ensimmäisenä tarjoamassa vaikka mitä lääkkeitä, nyt vaan neuvottiin jatkamaan tällä ladulla. Respect. 👌

Ennen tätä olen käynyt lääkärissä yli seitsemän vuotta sitten ja tavoitteena on, että seuraavaan seitsemään vuoteen ei tarvitse mennä.

Teet hienoa työtä Jukka! 🙌”

-Miia Vilja

"Alkutilanteessani olin todella huonossa kunnossa selän, lonkkien ja pakaran seuduilta. Luultavasti kehittynyt aikasimmilta voimistelu ja cheerleading ajoiltani (noin 2 vuotta sitten) epätasapainoisuutta kroppaani, joka sitten on rikkonut alaselkääni nykyisessä tavoitteellisessa kuntosaliharrastuksessani. Lisäksi varmasti syynä ollut liian vähäinen palautuminen ja kehonhuolto.
Alkutilanteessa selkää vihloi jokaisessa asennossa, varsinkin istuma-asennossa, jota en ole pystynyt välttämään koulussa istumisen takia. Rakas harrastus on jäänyt nyt pois jo 4 kk ajaksi kipeän selän takia. Sekä aiheutunut pientä pelkoa sinne palaamisessa selän vuoksi.

Tilanne nyt viikolle 7 päästyäni, selkäkipua on vähentynyt huomattavasti viikkoon 1 verrattuna. Pystyn istumaan jo lähes vaivattomasti ja kivuttomasti ja pystyn tekemään selkätreenien liikkeitä kivuttomasti. Olen tehnyt kaikki 4 palikkaa päivittäin, sekä pyrkinyt tekemään jokaisena iltana rentoutusharjoituksia. Aina treenin loputtua selkäni on tuntunut hyvältä."

-Inka Hakala

"Jo ensimmäisen viikon alkupäivien harjoitteiden jälkeen istuin autossa pitkästä aikaa lantio suorassa. Autoon istuminen on ollut hyvä mittari, onko lantioni vinossa vai ei. Se ei ole ollut suora vuosiin. Vinoutta on korjattu niin kiropraktikoiden kuin jäsenkorjaajienkin toimesta. Vinous on aina korjaantunut kuin ihmeellä, mutta aina vain tilapäisesti. Vinous on aina palautunut. Jäsenkorjaajalta sain onneksi jumppaohjeita, jotka auttoivat. Mutta nyt olen aivan hämmästynyt kuinka tällä kurssilla tehdyt monipuoliset kevyet harjoitteet niin pian suoristivat vinouteni sekä lopettivat noidannuolikipuilut! Ja, parasta on se, että pystyn jatkossa itse hoitamaan vinouteni ja selkäkipuni. Aikaa harjoitteisiin käytin vain vähän (3-4 kertaa viikossa). Kiireiselle ihmiselle ajan löytyminen oli haastavinta tässä kaikessa, mutta se palkittiin.

 

Heti alkuun rangasta tuli myös ihanan rento ja kiertyvä. Kävellessä selkä oli heti liikkuvampi ja kiertyi luonnollisesti. Tämä tuntui tosi hyvälle. Selästä on tullut matkan varrella myös hallitumpi. Ratsastaessakin keskivartalostani tuli hallittu ja selkä pääsi kiertymään. Noidannuoli ym. selkäkivut ovat poistuneet. Kaikki tämä uusi hyvä olo kannusti jatkamaan. Tiesin heti ensimmäisistä päivistä lähtien, että tämä on todella hyvä kurssi. Tietysti vetäjä on erittäin selkeä ja siksi hyvä vetämään kurssia. Nyt kurssin kulumisesta on kulunut jo kuukausia ja laiskuus tehdä harjoitteita on vallannut minut. Vielä vinous ja selkäkivut ovat pysyneet poissa, mutta taidanpa kohta aloittaa edes joidenkin liikkeiden teon, jotta en palautuisi entiseen jamaan. Vielä ehtii"

-sairaanhoitaja Kaarina

"Ostin selkäreenin teiltä ja nyt alkamaisillaan vko 4. Reeniä tosin takana jo reilu kk, mutta on ollut muutto jne. joten viikot vähän venähdelleet. Mutta reeniä tehny sen 5krt/vko. Ja ei oo ikinä ollu aikuisiällä selkä ja koko keho näin hyvässä kuosissa!!! Vuosia vaivanneet alaselkä kivut häipyivät kuvioista jo neljännen reenipäivän jälkeen :) Ja ehkä isoin konkreettinen muutos ollut siinä, että talvikauden jälkeen alkaneet tennikset eivät vetäneet kehoa "tulehtuneeseen" tilaan samaan tapaan kuin aina aikaisemmin pidemmän tauon jälkeen. En nää mitään muuta syytä sille, kuin säännöllinen selkäjumppa, JEEEEE!!!! Olen ammatiltani hieroja ja on ollut aivan mahtavaa jakaa tätä ilosanomaa asiakkailleni. Kolme tyyppiä on aloittanut teidän selkäreeniksen ja kahdelta olen saanut erittäin positiiviset palautteet, kolmatta en ole vielä nähnyt  Faktahan on, että tarvetta olisi melkein jokaisella asiakkaalla startata säännöllinen liikkuvuusharjoitteiden tekeminen. Ja toinen fakta on, että JOS tekee noita jumppia säännöllisesti, niin positiivinen tulos on taattu."

-Jussi Koskinen"Itsellä lähtökohta oli välilevypullistuma kahdessa kohtaa alaselässä. Ei pystynyt tekemään mitään. Nyt treenit menee mukavasti kivuitta ja pystyy jopa istuun lattialla selkä ja jalat suorana. Lääkäri seuraa tilannetta. Istuminen pidempiä aikoja ei onnistu. Edelleen joutuu syömään panacodia 2-8 päivässä. Mutta kärsivällisyyttä vaaditaan. Ortopedi sano 2 viikkoa sitten, että 1-2 kk katsellaan. Onneksi töissä nykyään sähköpöytä niin pystyy töissä olemaan. Tosin kokopäivää ei jaksa vielä seistä.
Videot ollu selviä ja juuri sopivia minulle. Kerrotaan tarkasti mitä tehdään ja kuinka kauan. Ennen jos ei sattunu tai tullut poltetta lihaksiin pidin turhana liikuntana. Mieli muuttunut. Pitkä matka terveeseen selkään vielä, mutta jos puukko vältetään ollaan onnistuttu. "

-Jyrki Arvola

Hei, aloitin selkätreenin. Teen työtä joka on ajoittain fyysisesti raskasta, mutta ajoittain joudun myös istumaan pidempiä aikoja.
Olen kärsinyt useita vuosia selän ja lonkkien ongelmista ja kokeillut jos jonkinlaista itseopiskelua selän kuntoutuksen osalta. Tämä kokonaisuus on tuonut sellaisia tuloksia mitä olen kaivannut.
Olen saanut lisää liikkuvuutta todella aliliikkuvaan rintarankaani, lonkan seutu tuntuu ”elävämmältä” ja alaselän kiputilat ovat selvästi vähäisempiä ja lyhyempiaikaisia.

Parasta tässä ohjelmassa on progressiivisuus ja maltillinen eteneminen. Edistymisen tuntu ja parempi vointi motivoi jatkamaan. Ja jos joskus tuleekin takapakkia ja jumittaa niin olen huomannut että palaaminen vaikka edellisen viikon ohjelmaan ja rauhallisempi tahti on auttanut jumin selättämisessä ja olen taas jatkanut ohjelmaa kun sopivalta on tuntunut.
Vaikka olen paljon tämän tyyppisiä liikkeitä tehnyt pilatestunneilla yms jumpassa, vasta tämä hienosti harkittu kokonaisuus saa palikat kohdalleen ja selkäni alkaa todella tuntua paremmalta.

Jukan selkeät ja perustellut videot ovat miellyttävää ja innostavaa katsottavaa!

-Anni Jalonen

Hei!

Tuhannet kiitokset mahtavasta ohjelmasta.

Kärsin n.vuoden enemmän tai vähemmän selkäkivuista,yleensä selkäni meni liian kaarelle ja alaselässäni oli paineen tunnetta. Löydettyäni tämän ohjelman tilanteeni oli niin paha, että olin aivan jumissa,enkä päässyt kunnolla ylös sängystä. Viikkojen harjoittelun jälkeen selkäni alkoi palautua. Nyt tilanteeni on jo oikeastaan normaali, välillä pitkän paikallaolon jälkeen voi tuntua hieman painetta selässä,mutta muutaman bonusliikkeen jälkeen olo on taas paljon parempi. Liikkeet on sujunut hyvin ja liikkuvuuskin on huomattavasti parantunut.

Ainoastaan selän nosto,missä pakarat pitäisi olla rentona on ollut vähän haasteellisempaa,mutta olen huomannut,että kehitystä olen jo siihenkin saanut. Siis kiitoksia paljon upeasta ohjelmasta ja mukavaa kevättä. - Jaana Närhi

 

"Haluan kiittää toiminnallisen selkätreenin verkkovalmennuksesta, se on ollut aivan loistava! Aloin tekemään treeniä sen jälkeen,kun toivuin välilevytyrän leikkauksesta reilut 2 vuotta sitten. Selkä on pysynyt kunnossa ja iskiasoireet poissa. Uskomatonta kuinka pienellä saa ylläpidettyä selän ja koko kehon hyvinvointia, kun tekee oikeita asioita. Kiitos, tämä muutti varmasti loppuelämäni!"

-Miia Nokka

"Hei, tein juuri Toiminnallisen Selkätreenin ohjelman. Sain sillä alaselän parempaan kuin vuosiin sekä kokovartalon liikkuvuus parani huomattavasti, ISO kiitos siitä!"

-Mikko

"Suuri kiitos Jukalle tiistain livestä, jossa käytiin rullausta ym läpi. Aivan upeaa oli olla mukana ja sain uutta vaikka rullaus on ollut jo pitkään itsellä mukana enempi tai vähempi. En ole hetkeäkään katunut kun olen ostanut eri ohjelmia. Olen saanut hurjasti apua varsinkin Natural Bootcampistä."

-Hanna

"Moi 😊minä kiitän sydämestäni sinua sun ohjeista vapauttaa lihasjumeja 🙏🙏 olen viimeisen vuoden kärsinyt enemmän ja välillä vähemmän selkä kivuista, erityisesti lapoihin ja niskaan keskittyvästä kivusta. Loppujen lopuksi se meni siihen etten pystynyt enää nukkumaan tai yleensäkään tekemään mitään. Oli vain jyskyttävä kipu joka vei kaikki voimat. En tiedä mikä minut sai etsimään apua, ehkä etten enää keksinyt muuta. Facebookin watchista löysin videon niskajumeista ja sit lisää lihashuollon tärkeydestä ja kuinka ollakaan, päätin kokeilla. Ei ollut muuta apuvälinettä kuin pyyherulla mut sillämä pääsin alkuun. Ja voin kertoa, sinä ihana ihminen, mulle on avautunut uusi kivuton elämä ❀❀❀ kiitos vielä kerran 🙏🙏"

-Kirsi Virnes-

"Teette kyllĂ€ niin hyviĂ€ kehonhuolto-ohjelmia, ettei parempia taida ollakaan! Kiitos myös hyvistĂ€ videoista Youtubessa. Arvostan myös suuresti sitĂ€, ettĂ€ videoilla ja treeneissĂ€ kerrotaan hyvin selvĂ€sti ja kansantajuisesti, miten liikkeet/liikesarjat vaikuttavat, miksi niitÀ tehdÀÀn. Ne eivĂ€t ole sellaista "aivotonta" puurtamista. Kiitos ❀

-Merja NiinimÀki

"Olen ostanut AFT:ltÀ useita valmennuksia;
Natural bootcamp
Toiminnallinen vatsa-, selkÀ-, niska-hartia- sekÀ voimatreenin. Olen voimaillut ja urheillut nuoresta asti, mutta erilaisia kontrollihÀiriöitÀ, sekÀ vuotoja ollut kropassa. TÀmÀ johti erilaisiin alaselÀn sekÀ olkapÀÀn ja hartiaseudun ongelmiin. YhdistelemÀllÀ sopivasti nÀitÀ salitreeniin olen nyt paremmassa kunnossa kuin pitkiin aikoihin.
Nyt on hyvÀ alkaa taas hiljalleen nostaa voimatreenien volyymia kun on luotto ettÀ keho toimii kokonaisuutena paremmin. Tulen pitÀmÀÀn nÀmÀ harjoitteet varmasti mukanani aina, vÀlillÀ enemmÀn ja vÀlillÀ vÀhemmÀn. Kuitenkin niin, ettÀ liikkuvuus pysyisi hyvÀnÀ vaikka paino olisikin vÀlillÀ salitreenissÀ.
NotkoselkĂ€ ja tulehtuneet olkalihakset (olkapĂ€iden vÀÀrĂ€ asento) ei enÀÀ vaivaa juuri ollenkaan. Suuri kiitos Jukalle ja Aft:n koko tiimille. Innolla odotan mitĂ€ teiltĂ€ tulevaisuudessa vielĂ€ tulee. Harkinnassa on juoksukoulu seuraavaksi😉
Olen myös alkanut kiinnostumaan kehonpainotreeneistÀ, ja teidÀn ohjelmat on varmasti lyömÀtön apu tÀhÀn!"
-Kari

"Kiitoksia nÀistÀ kursseista, Mahtavia liikkeitÀ ja sitÀ kautta koko elÀmÀnlaatu on kyllÀ huomattavasti mennyt koko ajan parempaan suuntaan."

!--Start of Tawk.to Script-->