Chat with us, powered by LiveChat

Mikä on kehon normaali tila? -Jukka Harju

Keho toimii, kun kaikki sen osat toimivat. Lihas tarvitsee toimiakseen sähköimpulssin, joka käskyttää sitä, ja sen täytyy pystyä poistamaan energiantuotannossa syntyvät jätteet. Jos verenkierto ja lymfaattinen järjestelmä ei ehdi poistaa kaikkia kuona-aineita (kuten maitohappoa), ne jäävät tukkimaan lihaksia ja sidekudoksia.

 Jos esimerkiksi takareitesi ovat niin jumissa, ettet pysty seisaaltasi saamaan rystysiä lattiaan, altistat itsesi monenlaisille vammoille ja myös voimantuotantosi heikentyy merkittävästi. Kyseessä on hyvin epänormaali tila.

Iho on normaalissa tilassaan hyvin liikkuvaa. Muistatko millainen on kissanpennun kaula? Oman ihomme tulisi periaatteessa olla samanlainen. Saatko nostettua ihoa ranteestasi kuten kissanpennun kaulaa? Luultavasti tämä onnistuu. Kokeilepa samaa ulkoreidestäsi. On todennäköistä, että ihosi on kiinni lihaskalvossa eikä välissä ole tilaa. Tilanne voi olla sama takareisissä, etureisissä ja monessa muussa paikassa.

Tämä kertoo jumissa olevasta kudoksesta ja sitä kautta heikentyneestä verenkierrosta ja hermojärjestelmän toiminnasta. Jumi altistaa kivuille ja hidastaa palautumista. Vasta kun olet saanut sidekudokset auki, saatat päästä vaikuttamaan lihaskalvoon asti.

Lihaskalvojen tulisi olla läpäisevä, mutta monilla meistä ne ovat kovia kalkkeutumisen takia. Kalkkeutumista aiheuttaa mm. se, että kehomme ei saa kierrätettyä happamia jätteitä pois, jolloin se korjaa tilannetta emäksisellä kalkilla. Muitakin mekanismeja on, sillä tiede ei vielä täysin tunne kalkkeutumisen mekaniikkaa. Tutkimus kuitenkin edistyy, ja eräs tanskalainen lääkäri on lähellä läpimurtoa. Aiheen ajankohtaisuudesta kertoo myös mm. Ylellä taannoin esitetty dokumentti ”Tappava kalsium”.

Voit ehkäistä omien lihaskalvojesi kalkkeutumista rullailemalla koko kehoa ja ravitsemalla kudoksiasi. Nesteen ohella tärkeimmät ravinteet ovat rikki, sinkki ja C-vitamiini. Omakohtainen esimerkki kertoo, miten merkittäviä nämä aineet ovat ihon uusiutumiselle.

Veljeni joutui onnettomuuteen, jossa höyrystynyt bensiini syttyi palamaan ja poltti hänen kasvonsa. Sairaalassa hän sai kasvoilleen siteen, ja ihonsiirron tarpeen arviointi sovittiin kahden viikon päähän. Aloimme itse ravita ihoa sisältäpäin rikillä, sinkillä ja C-vitamiinilla sekä tietenkin laadukkaalla nesteellä ja runsaalla määrällä kasviksia. Lääkärien ihmetys oli suuri, kun siteet poistettiin: ”miten tämä on voinut parantua näin hyvin?”. Ihonsiirtoa ei tarvittu lainkaan eikä kasvoissa ole tänä päivänä edes arpia.

Tilaa ilmainen opas, joka neuvoo, miten rullaa käytetään alkulämmittelyssä, miten treenin jälkeen ja miten erillisenä harjoituksena.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.