Chat with us, powered by LiveChat

Fascian 5 tärkeintä merkitystä osa 4/4

faskia liikkuvuus Dec 16, 2020

4. Sen joustavuus tulee avuksesi

Mitä saat, kun nesteytät fasciaasi? Joustavuutta! Kun kudoksesi saa takaisin oikean nestetasapainonsa, sinun ei tarvitse käyttää lihaksiasi yhtä paljon, joten väsyt hitaammin. Hyppäät korkeammalle, juokset nopeammin ja heität pidemmälle ja ryhtisi pysyy parempana. Fasciasi joustavuusominaisuuksista kannattaa pitää huolta.

Esimerkiksi kun juokset, terve fascia toimii yhtenä ”jousena”, joka palauttaa alustaan kohdistamasi voiman takaisin käyttöösi kuin sisäänrakennettu trampoliini. Siksi nesteytettyäsi fasciasi kimmoisat liikkeet ovat parasta harjoitusta. Niihin kuuluvat juoksu, naruhyppely, boksihypyt ja kahvakuulat. Myös itsepuolustuslajeissa pääset hyödyntämään “sisäistä joustasi”.

5. Fascia on kehosi suurin ja monipuolisin aistielin

Uudet tutkimukset paljastavat yllättävän tosiasian: fasciassa on 6–10 kertaa enemmän aistivia hermoja kuin lihaksessa, ehkä jopa enemmän kuin aiemmin monipuolisimpana pidetyssä retinassa.

Näin olen fascia toimii asentoaistina: se auttaa hahmottamaan sijaintisi ja liikkumaan hallitusti. Hyvin nesteytetty fascia onkin oleellinen tekijä luonnollisen toimintakykysi säilyttämisessä. Luonnollinen olotila puolestaan auttaa ehkäisemään pienten ongelmien kasvamisen vakaviksi vammoiksi ja pysymään terveenä ja toimintakykyisenä pidempään.

Vaikka harjoitamme automaattisesti fasciamme aistimiskykyjä jokapäiväisessä elämässämme, saamme ne todella käyttöön monipuolisella harjoittelulla. Kävele paljain jaloin (tai paljasjalka kengillä), tasapainottele liikkuvilla alustoilla, kehitä aistejasi ja pidä hauskaa!

Tilaa ilmainen treeniohjelma aktiiviseen palautumiseen ja toiminnalliseen kehonhuoltoon täältä.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.