Chat with us, powered by LiveChat

Jalkavoimat paranevat kyykyllä ja kyykky liikkuvuudella

kyykky liikkuvuus Jan 02, 2021

Kehitystä halutaan aina. Aika meinaa loppua, tai sitten palautumiskyky.

Tässä yksi keino miten linkittää liikkuvuutta ja voimaa.

Kehitys nopeutuu kun liikkuvuus paranee

Personal Trainer Jenni Ahosilta  kertoo miten hän on mm. kokenut kyykystä tulleen paljon helpomman ja sitä kautta tehokkaamman liikkeen, kun liikkuvuus on rullailun myötä edelleen kehittynyt. Kun itse asento on helppo, on paljon parempi tuntuma ja kyky keskittyä.

 

 

Ajattele, jos tyhjäkyykyn suorittaminen tuottaa vaikeuksia.  Ei siis voiman kannalta, vaan kantapäät alkavat nousta ja joudut joutuu todella keskittymään, että ei tapahdu kumarrusta. Tähän jos laitetaan painoa niskaan, niin keskittyminen ei mene painoihin vaan asennon ylläpitämiseen. Kun avaa nilkan, polven ja lantion seudun, kyykkyyn meneminen on helppoa ja pystyy keskittymään painoihin tai missä tahansa yhteydessä kyykkyä käytetäänkään. Näin laatu paranee ja voimat kasvaa.

Suurin virhe, mitä mielestäni voit tehdä, on laittaa koroketta kantapään alle jos nilkan liikkuvuus on huono. Se vain pahentaa asiaa ja johtaa akillesjänteen kuivumiseen, kovettumiseen ja ajan kuluessa jopa katkeamiseen. Jos on liikkuvuusrajoite, ei sitä pidä kompensoida sitä vaan korjataan se.

Kokeile näitä liikkeitä

Tässä kuuden minuutin ”korjaussarja” / lämmittelysarja, jolla voi aloittaa kyykyn parantamisen, eli liikkuvuuden kehittämsien vaikka heti olohuoneen lattialla.

Dynaaminen liikkuvuussarja kyykyn parantamiseen:

 

 

 

Tässä videolla ei käytetä rullaa, mutta jos sen haluaa lisätä, niin ensimmäiset suositukseni ovat

  1. Pohkeen alaosa
  2. Takareiden yläosa
  3. Etureiden alaosa
  4. Pakaran yläosa

 

Jos haluat treeniohjelman aktiiviseen palautumiseen, voit tilata sen tästä!

Jukka Harju

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.