Foamroller -haastattelu: Sami Maaniemi

faskia foam roller rullailu Nov 11, 2020

– Milloin ensimmäisen kerran törmästit fascian hoitoon ja Foam Rollereiden käyttöön? (Kerro historiastasi.)

”Ensin kaikki alkoi ihan treeneissä ja kalvovenyttelystä sarjojen välillä, jota olen jo tehnyt todella monia vuosia. Foam Roller tuli vastaan 5-6 vuotta sitten Amerikan matkallani, jossa ihmiset käyttivät sitä paljon treeniä ennen ja jälkeen. Itse pähkäilin ja aloin käyttämään sitä myös sarjojen välillä, jolloin lihas on pakattu täyteen verta ja näin venyttää kalvoa vielä enempi.”

-Miten FoamRoller ja fascian hoito on vaikuttanut treenehisi ja kehonhuoltoosi?

”Rollerilla rullaaminen ja kalvovenyttely kuuluu joka päiväiseen treeniini ihan yhtä tärkeänä osan kuin itse painojen nostelu. Esim. reiteni, jotka olivat ennen huonoin kohtani, ovat näiden hoitojen ansiosta melkeinpä yksi parhaista lihasryhmistäni lavalla.”

– Millainen on mielestäsi hyvä FoamRoller?

”Kestävä! Eri kovuuksia ja muotoja on paljon ja niissä ei ole yhtä oikeaa vaan käyvät eri tilanteisiin. Tottumatonta lihasta ei turhaan kannata lähteä rullaamaan heti liian kovalla rullalla.”

– Mitä olet urallasi saavuttanut?

”Tietenkin paljon mitaleita on tullut kehonrakennuksessa, kun olen jo kilpaillut 14 vuotta. Se täysosuma ja SM-kulta tuli vuonna 2010. Lajiin perehtyneenä valmennan myös paljon nykyään, joka on myös yksi saavutus, koska voi olla lajin kanssa tekemisissä. Omistan myös Solana Fitness nimisen kuntosalin Hakaniemessä, jonka rakentaminen yhtiökumppanini Markon kanssa yhdeksi parhaista saleista Helsingissä, on isoin saavutukseni!”

 

Sami treenauttaa bikinikilpailuihin osallistuvaa Solana Tiimiläistä Julia
Harjulaa.

Solana Tiimiläiset Laura ja Janette kisoissa. Janette ja
Laura ovat myös Samin valmennuksessa tutustuneen Rumble rollereihin ja
kalvovenyttelyyn.

 

 

Tilaa ilmainen opas, joka neuvoo, miten rullaa käytetään alkulämmittelyssä, miten treenin jälkeen ja miten erillisenä harjoituksena.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.