Chat with us, powered by LiveChat

Miten treenata ja valmentaa ilman revähdyksiä

Itse koen, että on mukava ihan ensimmäiseksi vähän kokeilla asioita ja kokeilun kautta herää kiinnostus sitten tutkia lisää (jos kokeilun jälkeen siltä tuntuu, että asia kiinnostaa).

Löydät alta videoista 6 liikkuvuus- ja 6 aktivointiliikettä jotka ovat siis jokaiselle kuudelle Anatomy Trains fascialinjalle (jotka muodostavat lihastoimintaketjuja). Rulla on tärkeä osa ketjujen huoltoa, mutta yksin se ei riitä, liikkuvuudet olisi hyvä olla mukana aina rullauksen kanssa ja ne yhdessä mahdollistavat ketjujen toiminnan, mutta vasta aktivointiharjoitukset treenaavat ja kehittävätä ketjujen toimintaa.

Miten näitä liikkeitä voi ja kannattaa käyttää

Liikkeiden käytön voisi jakaa kolmeen osioon

  • Alkulämmittely: Loistavia liikkeitä minkä tahansa treenin alkuun, sillä näillä saa, oikein tehtynä, koko kehon herätettyä. Kun ketjut pelaavat yhteen, keho tuottaa taloudellisemmin voimaa ja tämä myös ehkäisee revähdyksiä.

 

  • Tuki- ja liikuntatreeninä: Liikkeet sopivat osaksi kaikki huoltotunteja, sekä osaksi yksilöohjelmia heille, jotka haluavat optimoida liikkuvuutta ja tukilihaksistoa (vaikka nämä eivät ole spesifisti tukilihasliikkeitä, vaan ketjuliikkeitä, nämä ovat tukeen liittyviä koska ketjut nimen omaan ovat tärkeä osa koko kehon tukea)

 

  • Testauksina: Jos jokin näistä perusliikkeistä on vaikeampi kuin toinen, se kertoo ketjun häiriöstä joka ilmenee sitten kaikessa mitä kehollansa tekee. Nämä liikkeet pitäisi olla helppoja ja jos niin ei ole, tietää että nyt pitää kehittää tätä osaa.

 

Tekemällä näitä liikkeitä, tasapainotat koko kehon ”linjastoa” ja näin vähennät revähdysriskiä kaikessa mitä teet, on se sitten pelaamista, salia, tanssia, kamppailua, mitä ikinä kehollaan tekeekin!

Tässä videot:

Perusvenytykset

 

Perusaktivoinnit

 

 

Jos fascia ja hermolihasjärjestelmän testaus ja yksilöllinen ohjelmointi kiinnostaa sinua ja haluat oppia spesifejä testejä liikekaavoille, sekä saada työkalut analysointiin ja testien toistamiseen, niin kannattaa katsoa koulutuskalenterimme. 

Jos haluat kokonaisen viikon treeniohjelman aktiiviseen palautumiseen, voit tilata sen tästä!

Ohjelma on ilmainen. Se on osa kokonaisuutta, mutta ilmainen viikko ei sido sinua mihinkään.

Kokeile liikkeitä ja mielelläni kuulen kokemuksia 🙂

Jukka Harju

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.