Chat with us, powered by LiveChat

Nilkat ja Polvet kuntoon ennen kun rasitus kasvaa

Tämä on tärkeää kaikille, jotka jalkojen päällä toimivat.

On se sitten töissä tai harrastuksissa.

Juoksu,pelit, kamppailu, tanssi yms. kaikki vaativat nilkoilta ja polvilta hyvää toimintakykyä.

Tämä kannattaa treenata kuntoon ennen, kuin ne kipeytyy.

Toki, jos on jo kipuja, asiaan kannattaa tietenkin puuttua heti!

Pian on taas juoksukausi alkamassa ja jos suunnitteilla on juosta, on tämän aika ehdottomasti nyt!

Tästä voit katsoa videon, missä käyn lyhyesti läpi tärkeitä asioita nilkan toimivuudesta.

 

Perusjuttu on, että näitä tuki ja liikkuvuusharjoitteita olisi hyvä tehdä osana arkea. Joko muiden treenien alkulämmittelyissä, tai sitten ihan omana hetkenä jossain välissä.

Kun alkulämmittelyitä rakentaa monipuolisesti ja liikkeitä vaihdellen ja käyttää sen noin 10min näihin juttuihin, se on se isoin ja tärkein asia.

Lisäksi, 1-2 kertaa vuodessa on hyvä tehdä keskittynyt jakso eri osa-alueille. Eli rakentaa laajempaa pohjaa ja parempaa kuntoa. Esim nilkoille ja polville kannattaa antaa tällänen oma jakso. AFT:n Nilkka- ja polvitreeni on rakennettu siten, että siinä on kaksi 15min treeniä spesifisti. Tälläsen kun vetää läpi kerran pari vuodessa (6 viikon ohjelma) niin se on hyvä sijoitus omaan kuntoon.

Samalla kartutat liikepankkiasi, jota voi käyttää sitten osana muita harjoituksia.

Tutustu Toiminnalliseen Nilkka- ja Polvitreeniin. Se on kattava 6 viikon ohjelma, joka sisältää kaiken tarpeellisen treenin. Tarkkaan suunniteltu ja etenevä ohjelma, jolla voit kuntouttaa ongelmia JA rakentaa tuen ja liikkuvuuden, jotta jalat kestävät arjen ja kovemmatkin treenit. Treenaa keskimäärin 10min palasissa.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.