Olympialaisetkin tulee – mitä urheilijat oikeasti tekee? Luoko TV todellisen kuvan urheilijan treenistä – Kehonhuolto ei myy, joten se jää näyttämättä

(julkaistu alunperin 2016)

Olen seurannut liikuntajuttuja TV:stä ja alaamme muutenkin ja ollut mukana parissa TV-ohjelmassa itsekin. Se, että tehdään huoltojuttuja pitkään ja pohditaan ja mitataan ja hitaasti kokeillaan uusiksi, ei vain myy. Se ei saa sellasia katsojamääriä, että sitä kannattas näyttää TV:ssä. Rullaaminenkin pitää näyttää perkuleen kivuliaana ja näyttää kuinka kamalaa se on ja se myydään irvistelevillä kasvoilla… Urheilijoiden tekemisistä näytetään vain kovimmat kisasuoritukset ja treenien kovimmat hetken, joita todellisuudessa ei ole niin paljoa kun annetaan ymmärtää.

Mitä urheilijat oikeasti tekee – mitä voimme oppia

Olen nyt kaksi vuotta pyörinyt näiden ammattiurheilijoiden kanssa ja itse harrastanut kamppailua vähän sillee tosissaan ja kouluttautunut maailman kovimpien valmentajien kuten Gray Cookin ja Tim Adamsin kanssa ja seurannut maailman menestyneimpien valmentajien metodeja.

Tiedättekö mikä kaikille on yhteistä, miten parhaat tulokset oikeasti tulee? Ne ei tule kehoa rikkomalla. Ne ei tule pelkällä rääkillä ja sillä että mitä enemmän rääkkää sen parempi. Todellisuudessa mitä enemmän rääkkää, sitä lyhempi ura. (totta kai kovat treenit on urheilijoille tärkeitä, mutta niitä on määrällisesti paljon vähemmän kun TV ja kulttuuri antaa ymmärtää.

Urheilijat harjoittelee tekniikkaa ihan järjettömän paljon. Hitaalla, tempolla, todella opetellen asioita eikä vaan toistaen niitä sokeasti kun joku huutaa vieressä.

Mekin voimme oikeasti opetella venyttelemään paremmin, opetella tekniikkaa mitä ikinä harrastamme. Tempo alas ja laatu ylös.

Menestyvät urheilijat välttävät vammoja kuin ruttoa, siksi he huoltavat aina ja koko ajan, siksi he optimoivat kehon toimintaa järjellä ja mittaamisella.

Miksi huolto on nykyajan tärkein asia

Me tiedämme jo treenistä todella, todella paljon. osaamme tehdä peridisiaatiot, optimoida toistot, sarjat ja sarjapalautukset, tehdä drillejä ja comboja… Sillä ei enää erotu, ei pääse huipulle.

Kehitys tapahtuu levossa! Siksi nykyään panostetaan aktiiviseen palautumiseen koska sillä saadaan kehitystä nopeutettua, sillä ehkäistään vammat, sillä erotutaan!

Olet sitten kuntoilija, urheilija, ohjaaja tai haluat vain palautua arjen kiireestä ja omasta työstä, sinun on panostettava aktiivisesti palautumiseen!

Treeni ja työ on pakollista, mutta jos et palaudu, et kehity vaan palat loppuun.

Panosta palautumiseen ja kehityt paremmin ja saat aikaiseksi ja nautit enemmän!

Haluatko oppia nykyaikaisen aktiivisen palautumisen ja toiminnallisen kehonhuollon?

Jos haluat oppia mitä on nykyaikainen aktiivinen palautuminen, tule mukaan meidän kanssa.

Kaikille avoimet kolmen tunnin workshopit, sekä ammattilaisille suunnatut päiväkoulutukset löydät kalenteristamme: https://www.aft.fi/workshopit

 

Muistathan, että jos teillä on firman TYKY päivää tms. niin tulemme mielellämme teille vetämään koulutuksen, jossa oikeasti näet tulokset heti sekä kehon, että mielen kanssa. Stressi häipyy kehosta ja mielestä. Varmasti. Olet terävämpi, sosiaalisempi ja tuottavampi kaikessa mitä teet.

Jukka Harju

Tilaa ilmainen treeniohjelma

Jos haluat oppia lisää ja treenata itsesi tälläiseen ”Uuteen kesäkuntoon”, saat Natural Bootcamp valmennuksen ensimmäisen viikon ilmaiseksi. Tämä ei sido sinua mihinkään. Jos haluat treenillä tasapainottaa hermostoasi vähentäen stressiä, sekä tasapainottaa kehon, vahvistaa tukilihaksistoa, parantaa ryhtiä ja kehonhallintaa sekä lisätä vireyttä, voit halutessasi tilata jatkoa. Valmennus on kokonaisuudessaan 12 viikkoa.

Tilaa ensimmäinen viikko ilmaiseksi tästä

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.