Chat with us, powered by LiveChat

Takareisien puoliero: jalkojen liikkuvuus ja selkäkivut: tunnista ja korjaa TOP 2/3

puolierot terve keho Jun 22, 2021

 

Takareidet ovat kovilla, koska me istumme paljon + ne ovat kireyteen taipuvaiset + jos juoksemme, pelaamme, tanssimme tms tai käymme salilla niin taas ne ovat todella kovilla. Nämä kun plussataan yhteen niin… Mutta, mitä jos kaiken lisäöksi siellä on puoliero. Nyt keskitymme hetkeksi siihen yhdellä esimerkillä. Korjausmekanismit tietysti toimivat vaikkei puoliero olisikaan ,niin yleisesti parantaamaan liikkuvuutta ja voimaa.

 

Selkä pyöristyy nostoissa ja vääntyy kieroon, jos ongelmaa jalan takaosassa

Itselläni on ollu nuoruudesta asti ongelmana toi lonkan liikkuvuus nimen omaan koukkuun, eli karkeasti ottaen takareisi ongelma. Se aiheuttaa mm sen, että ryhti kaatunut, mutta isoimpana ongelman on ollut se, että en ole päässyt kunnolla kyykkyyn, vaan paine siirtyy selälle, koska se alkaa pyöristyä niin aikasessa vaiheessa. En ikinä saanut kunnon etukyykkyä aikaseksi. Vasta kun yhdostin dynaamisen venyttelyn ja rullailun, sain liikkuvuutta sen verran, etät pääsen oikeesti kyykyyn, myös tangon kanssa etukyykkyyn, ilman että paine on selällä. Olisimpa saanu nää tiedot ennen ku sain pullistumani…

 

Puoliero vääntää kieroon

Testaa tämä: mene selinmakuulla ja lähde nostamaan ensin toista jalkaa ylös ja katso mihin asti tulee. Toista sitten toisella jalalla. Jos ero on selkeä, yli 10cm, niin kaikissa kyykyissä ja juoksuissa jalat vääntävät selkää kieroon. Jos liikkuvuus loppuu ensin toisesta jalasta, alkaa tapahtua kompensaatio ja se tapahtuu tässä tapauksessa ensin toiselta puolelta. Tämä aiheuttaa pitkällä tähtäimellä skolioosia ja keskipitkällä kroonisia kipuja ja lyhyellä tähtäimellä sen, että kovemmissa tai pidemmissä treeneissä voi tulla samantien kipu. Lisäksi se tietysi heikentää voimantuottoa.

 

Korjaa liikkuvuus- ja välineharjoittelulla

Testaa toimiiko korjaustekniikkasi, eli saatko samantien liikkuvuutta lisää. Mikä tekniikka toimii sinulla parhaiten ja saatko tehtyä harjoitteet sinun keholle sopivalla tavalla, eli saatko muutoksen tehyä minuutissa? Selkeä parannus tulee jo minuutissa kun löydät oikean tekniikan ja saat sen tehtyä oikein.

Seuraavassa osassa mennään olkapäähän, ja niskakipuihin ja viitataan tietysi miten nykyajan näppäimistöt ja kosketusnäytöt aiheuttavat puolieroja ja miten ne ilmenee ja miten voi korjata.

 

Tilaa ilmainen treeniohjelma aktiiviseen palautumiseen ja toiminnalliseen kehonhuoltoon!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.