Chat with us, powered by LiveChat

Rullaus ja liike, nesteytys ja joustavuus. Milloin kipu on haitallista, jopa vaarallista? Miten oikeasti lisäät joustavuuttasi?

Kudosten nesteytys on tärkein asia joustavuuden parantamiseksi ja ylläpitämiseksi. Kudokset joko joustavat tai katkeavat ja neste on ratkaiseva tekijä.

Juominen ei tähän missään tapauksessa riitä yksinään. Neste pitää saada liikkumaan kudoksiin, myös syvempiin osiin, joissa suurin osa revähdyksistä tapahtuu.

Kipu ja rullaus on edelleen pahiten väärin tai vajaasti ymmärretty konsepti.

Kivulias rullaus ei paranna nestekiertoa. Triggerien avaaminen on eri asia ja jos rullalla ei tee muuta kuin avaa triggereitä, jättää 90 % hyödyistä käyttämättä eikä ennaltaehkäise kipuja ja revähdyksiä vaan korjaa vain oireita.

Rullan kanssa pitää osata eri paineet ja tekniikat, jos sillä haluaa saada tuloksia.

Monet eivät saa rullalla hyviä tuloksia ja suurin syy on, että ei osata käyttää rullaa oikein.

Tällä videolla

  1. Nesteen ”liike” kerrosten välissä demonstroituna
  2. Miksi pehmytkudoksiin syntyy kipua ja koska se helpottaa? Sen pitäisi siis lievittää kipua, mutta ei siitä syystä, että kipukynnys kasvaa, se on väärää tietoa ja vaarallista! Se tuhoaa proprioseptiikan.
  3. Miksi rulla (laadukas sellainen) on niin hyvä väline parantamaan kudosten nesteytystä?

Katso tämä video ja tunnet nykytiedon mukaista anatomiaa ja fysiologiaa ison askeleen enemmän.

 

 

Jos haluat oppia faskian anatomiaa sekä hermoston ja pehmytkudosten fysiologiaa ja haluat oppia käyttämään kaikkia kuutta rullaustekniikkaa ja neljää eri liikkuvuustekniikkaa, tutustu Toiminnalliseen faskiatreeniin.

Jukka Harju

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.